Connect with us

technokrata

A világ első, 19˝-os notebookja

Dotkom

A világ első, 19˝-os notebookja

A Samsung kiadta az extrém nagy képátlóval rendelkező, új notebookját, melynek további különlegessége, hogy az LCD könnyen leszedhető a házról.

A Samsung M70-es valóságos óriás a hordozható számítógépek területén, köszönhetően elképesztően nagy méretű kijelzőjének. A 19 colos képátlóval bíró LCD még desktop monitorként is csak igen kevesek asztalán található meg, ám a noteszgépek körében ez az első ilyen modell, amely kereskedelmi forgalomban is kapható. Vagyis kapható lesz, mert a vállalat csak holnap, a berlini IFA Consumer Electronics Show keretei között mutatja be az M70-est.

Szélesképernyős kialakítással bír a folyadékkristályos kijelző, melynek felbontása 1680x 1050 pixel. Ehhez meglepően nagy, 600:1 arányú kontraszt tartozik, és hogy a filmrajongók illetve a játszani vágyók se csalódjanak az LCD-ben, a Samsung mérnökei 10 ms-os válaszidőt csikartak ki a technológiából. Fényereje 280 cd/m2, ami már számos asztali kijelző hasonló értékénél jobb. A vállalatnál gondoltak arra is, hogy a képernyő előtti görnyedés hosszútávon egészségtelen a test számára, ezért a monitor kvázi lecsatlakoztatható a notebookról. DVI bemeneti csatlakozója révén pedig akár egy desktop számítógéphez is csatlakoztathatjuk, ekkor annak monitoraként funkcionál.

Az M70-es további alkotóelemei részletbe menően még nem ismertek, de az biztos, hogy egy gyors CPU dukál ehhez a kijelzőhöz. A grafikus megjelenítésről az Nvidia egyik GPU-ja gondoskodik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák