Connect with us

technokrata

Lopakodó féreg vette célba a titkos dokumentumokat

Dotkom

Lopakodó féreg vette célba a titkos dokumentumokat

A Myfip.H lopakodó féreg észrevétlenül tulajdonít el bizalmas dokumentumokat.

Az F-Secure bejelentette, hogy a Myfip.H lopakodó féreg vállalati hálózatokat vett célba, és bizalmas dokumentumokat tulajdonít el. A rootkit féreg kernel módú, fejlett rejtőzködési technikát alkalmaz, ezért észrevétlen marad a rendszergazdák és a hagyományos vírusvédelmi szoftverek számára. Jelenleg egyetlen kereskedelmi forgalomban lévő vírusvédelmi megoldás sem tartalmaz rootkit kereső technológiát. Az idén ősszel megjelenő F-Secure Internet Security 2006 termékben beépített keresőmotorként lesz elérhető a vállalat által kifejlesztett rootkit felismerő BlackLight technológia.

A rootkit olyan szoftverkészlet, mellyel a hacker illetéktelenül megszerezheti a legmagasabb szintű rendszergazdai jogosultságot a rendszerben. A lopakodó férgek és rosszindulatú kódok egyre gyakrabban használnak rootkit funkciókat. A Myfip férget 2004-ben észlelték először, amikor a kártevő a fertőzött számítógépek PDF fájljait vette célba. A Myfip.H férget azzal a céllal írták, hogy számítógépeket fertőzzön meg, és ellopja az azokon tárolt adatokat. Más férgektől eltérően a Myfip.H önmagában nem terjed, spamekhez csatolt fájlokban érkezik a címzettekhez. Amikor a felhasználó rákattint a csatolt fájlra, a Myfip átvizsgálja a helyi merevlemezt és a vállalati hálózatot, majd fájlokat továbbít a támadónak.

Ha a rendszert már a vírusvédelmi szoftver telepítése előtt megfertőzte a rootkit kártevő, vagy a rootkit még azelőtt elrejti magát, hogy a vírusvédelmi szoftver frissülne, a vírusvédelmi megoldás képtelen a rosszindulatú kód észlelésére. Az F-Secure ezért egy új technológiát fejlesztett ki a rootkitek elleni küzdelemhez: az F-Secure BlackLight rootkit keresőt. Az idén ősszel megjelenő F-Secure Internet Security 2006 biztonsági csomagban a BlackLight beépített keresőmotorként lesz elérhető. A vírusvédelmi frissítések során a keresőmotor is automatikusan frissül, és a BlackLight által megtalált rejtett rootkit fájlokat a víruskereső ellenőrzi.

A BlackLight először béta verzióként jelent meg a márciusban megrendezett hannoveri CeBIT vásáron.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd