Connect with us

technokrata

A Lucasfilm a HP technológiájával készíti új szórakoztatóipari termékeit

Dotkom

A Lucasfilm a HP technológiájával készíti új szórakoztatóipari termékeit

A HP a vizuális effektusok nagymesterének preferált technológiai szállítója.

A HP és a játékfilmekben alkalmazott vizuális és hangeffektusok nagymesterének tartott Lucasfilm Ltd. nemrégiben jelentették be a nyilvánosságnak három évre szóló, több millió dolláros technológiai és marketingszerződésüket.

A Lucasfilm a jövőben a HP alkalmazkodó nagyvállalati (HP Adaptive Enterprise) megoldásait használja új videojátékai, vizuális effektusai és animációi elkészítése, valamint az üzleti alkalmazásaihoz kapcsolódó adattárolás és felügyelet terén. A Lucasfilm San Franciscó-i Presidióban található, új Letterman Digitális Művészeti Központja (Letterman Digital Arts Center) és a vállalat szingapúri egysége is átáll a HP technológiáinak alkalmazására.

„A HP tisztában van a szórakoztatóipar sajátos viszonyaival, a változások kezelésének és a bennük rejlő előnyök hasznosításának fontosságával.” – jelentette ki Cliff Plumer, a Lucasfilm műszaki vezérigazgató-helyettese. „A bejelentett szerződésünkkel tovább javítjuk szórakoztatóipari termékeink minőségét, így még magasabb szinten tudjuk kielégíteni ügyfeleink egyre fokozódó elvárásait a filmek és a videojátékok világában.”

A Lucasfilm mintegy ezer darab, kétmagos AMD Opteron processzorokkal felszerelt, nagy teljesítményű HP-munkaállomást állít üzembe a vizuális effektusok és a videojátékok tervezéséhez. Ezek a gépek soha nem látott teljesítményt nyújtanak az új generációs konzolok videojátékait készítő fejlesztők és művészek számára. A rendszereket a Lucasfilmnek világhírnevet szerző képi effektusok, rendering, kompozitálás és szerkesztés műveletei során is használni fogják.

Ezen túlmenően a HP Szolgáltatások a Lucasfilmmel szorosan együttműködve adattárolási környezetet épít ki a kritikus üzleti információk biztonságos tárolásához és archiválásához.

„A Lucasfilm azért válhatott a szórakoztatóiparban zajló digitális forradalom egyik vezéralakjává, mert felismerte, miként tudja a modern technika segítségével kitágítani a filmkészítés fizikai korlátait.” – mutatott ár Shane Robison, a HP stratégiai és műszaki vezérigazgató-helyettese. „A filmgyárak és a műsorszóró vállalatok évtizedek óta a HP-tól szerzik be az egyedi üzleti és kreatív kihívásaik kezelésére alkalmas termékeket. Izgatottan várjuk, hogy a Lucasfilm partnereként mi is bekapcsolódhassunk az új generációs szórakoztatóipari termékek gyártásába.”

A Lucasfilm HP-munkaállomásai
A Lucasfilm HP xw9300 munkaállomásai 32 illetve 64 bites Linux és Windows® XP operációs környezetben futtatják a vállalat filmkészítést és szerkesztést támogató, belső fejlesztésű szoftveralkalmazásait.

A Lucas az elérhető legnagyobb teljesítményű munkaállomás-konfigurációt igényli a vizuális effektusok és a játékok fejlesztéséhez. A teljesítmény és a kapacitás magasfokát képviselő, 64 bites, kétprocesszoros, két grafikus kártyával szerelt HP xw9300 rendszerek kimondottan ilyen szükségletek kielégítésére készültek.

A munkaállomások a két AMD Opteron processzor feldolgozási teljesítményének, valamint a két darab NVIDIA PCI Express x16 grafikus kártya fejlett 3D grafikus képességeinek köszönhetik kiemelkedő számítási és vizualizációs jellemzőiket.

A Lucasfilm HP StorageWorks rendszere
A Lucasfilm a legújabb HP StorageWorks rendszert választotta üzleti alkalmazásai támogatására. A HP StorageWorks XP12000 lemeztömbből és Cisco MDS 9509 switchből álló, 35 terabájt adatkapacitású megoldás – az ágazat legnagyobb teljesítményű felső kategóriás tárolórendszere lévén – abszolút üzembiztossá (zero downtime) teszi a kritikus környezetek működését.

A Lucasfilm a HP innovatív szoftvereivel valósítja meg az egyrendszeres felügyeletet, a távoli másolatkészítést és a több kontinens telephelyeit lefedő katasztrófa-elhárítást. A HP StorageWorks XP12000 lemeztömb a ma elérhető legfejlettebb megoldást biztosítja a Lucasfilmnek az üzletmenet-folytonosság és az adatvédelem terén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd