Connect with us

technokrata

IE: másfél tucatnyi javítatlan hiba mellé egy újabb érkezett

Dotkom

IE: másfél tucatnyi javítatlan hiba mellé egy újabb érkezett

Ismét hibára bukkantak a Microsoft böngészőjében, amivel titokban lehet kódot futtatni a védtelen Windows-os számítógépen – javítás egyelőre nincs.

A probléma a hatos Internet Explorert használókat érinti – még azokat is, akik már feltelepítették a Service Pack 2-t, illetve az azóta kiadott összes javítást. Minderről Tom Ferris számolt be a hétfői nap során. A kaliforniai férfi – aki független biztonságkutatóként dolgozik – elmondása szerint más Internet Explorer és Windows változatok is érintettek lehetnek.

Ferris közölte, hogy amennyiben egy ártó szándékkal megalkotott weboldalra látogat el a gyanútlan felhasználó, akkor a számítógépére anélkül települhet ártalmas kód, hogy arról a monitor előtt ülő tudomást szerezne. Felfedezéséről egyébként még augusztus 14-én értesítette a redmondi szoftverfejlesztőt, s néhány alapvető információt közzé is tett múlt hét szombaton saját weboldalán (Security Protocols), de konkrét részleteket nem árult el. Feltöltött viszont a website-ra egy olyan screenshotot, amelyen egy Internet Explorer összeomlásának pillanatát kapta el a kutató – állítása szerint ez az általa felfedezett sérülékenység nyomán következett be.

A Microsoft egyik szóvivője hétfő délután elismerte, hogy megkapták Ferris figyelmeztetését, azt azonban nem tudta megerősíteni, hogy maga a hiba valóban létezik-e, mivel a redmondi programozók jelenleg még csak vizsgálják az esetet. Egyelőre nincs tudomása a vállalatnak arról, hogy bármelyik internetező ellen is támadást kíséreltek volna a Ferris által felfedezett biztonsági rés kapcsán, közölte a szóvivő.

Mindazonáltal valószínű, hogy a következő patch kiadásával ismét kapunk Internet Explorert javító frissítéseket, jelenleg ugyanis több olyan, a böngészőt érintő hiba is ismert, amelyek egyelőre javítatlanul tátonganak a szoftverben. A Secunia adatai szerint 2005-ben 69 darab biztonsági rést fedeztek fel a webböngészőben, amelyek majdnem harmada mindmáig nem kapott foltozást.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd