Connect with us

technokrata

Új IE plugin a Microsofttól az ártalmas weboldalak ellen

Dotkom

Új IE plugin a Microsofttól az ártalmas weboldalak ellen

A redmondi szoftverfejlesztő MSN részlegénél a múlt héten jelentették be azt a kiegészítést, amely az Internet Explorert használók számára jelenthet nagyobb védelmet a személyes, bizalmas adataik megszerzésére irányuló kísérletekkel szemben.

Amint arról már mi is beszámoltunk egy korábbi hírünkben, az Internet Explorer következő változata, a hivatalosan Windows Internet Explorer 7 már „gyárilag” el lesz látva a phishing támadásokkal szembeni védelemmel. A felhasználót külön figyelmeztetni fogja az alkalmazás, amennyiben egy ártalmasnak megbélyegzett weboldalra lát el. Justin Osmer, az MSN termékmenedzsere nemrég bejelentette, hogy ugyanez a technológia a Microsoft jelenlegi legfrissebb (IE 6) böngészőjét használók számára is heteken belül elérhető lesz, egy ingyenes plugin révén. Ehhez az MSN eszköztár révén lehet hozzájutni.

Microsoft Phishing Filter névre hallgat a kiegészítés, amelynek tesztváltozata hamarosan kipróbálható lesz. Használatához olyan Windows XP-vel rendelkező számítógépre van szükség, amely már megkapta az operációs rendszer második javítócsomagját (SP2). A szolgáltatás egyébként a Wholesecurity nevű cég hathatós közreműködésével jöhetett létre – ez utóbbi vállalat tartja karban azok oldalak (fekete)listáját, amelyek phishing site-okként vannak, lesznek beazonosítva. Mivel a lista rendszeresen frissül, ezért mindig naprakész adatokkal szolgál az internetezőknek. Az adatokat egyébként a vállalat a saját, Phish Report Network nevű hálózatán keresztül gyűjti be.

Osmer a bejelentés kapcsán azt is közölte a nyilvánossággal, hogy a Microsoft azt tervezik: MSN Toolbarja révén további új funkciókkal fogja felvértezni a hatos Internet Explorert. Jelenleg csupán egy időjárás-figyelő kiegészítés érhető el az eszköztárhoz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd