Connect with us

technokrata

Új IE plugin a Microsofttól az ártalmas weboldalak ellen

Dotkom

Új IE plugin a Microsofttól az ártalmas weboldalak ellen

A redmondi szoftverfejlesztő MSN részlegénél a múlt héten jelentették be azt a kiegészítést, amely az Internet Explorert használók számára jelenthet nagyobb védelmet a személyes, bizalmas adataik megszerzésére irányuló kísérletekkel szemben.

Amint arról már mi is beszámoltunk egy korábbi hírünkben, az Internet Explorer következő változata, a hivatalosan Windows Internet Explorer 7 már „gyárilag” el lesz látva a phishing támadásokkal szembeni védelemmel. A felhasználót külön figyelmeztetni fogja az alkalmazás, amennyiben egy ártalmasnak megbélyegzett weboldalra lát el. Justin Osmer, az MSN termékmenedzsere nemrég bejelentette, hogy ugyanez a technológia a Microsoft jelenlegi legfrissebb (IE 6) böngészőjét használók számára is heteken belül elérhető lesz, egy ingyenes plugin révén. Ehhez az MSN eszköztár révén lehet hozzájutni.

Microsoft Phishing Filter névre hallgat a kiegészítés, amelynek tesztváltozata hamarosan kipróbálható lesz. Használatához olyan Windows XP-vel rendelkező számítógépre van szükség, amely már megkapta az operációs rendszer második javítócsomagját (SP2). A szolgáltatás egyébként a Wholesecurity nevű cég hathatós közreműködésével jöhetett létre – ez utóbbi vállalat tartja karban azok oldalak (fekete)listáját, amelyek phishing site-okként vannak, lesznek beazonosítva. Mivel a lista rendszeresen frissül, ezért mindig naprakész adatokkal szolgál az internetezőknek. Az adatokat egyébként a vállalat a saját, Phish Report Network nevű hálózatán keresztül gyűjti be.

Osmer a bejelentés kapcsán azt is közölte a nyilvánossággal, hogy a Microsoft azt tervezik: MSN Toolbarja révén további új funkciókkal fogja felvértezni a hatos Internet Explorert. Jelenleg csupán egy időjárás-figyelő kiegészítés érhető el az eszköztárhoz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle