Connect with us

technokrata

Megjelent az Outpost Antiyspyware béta

Dotkom

Megjelent az Outpost Antiyspyware béta

Az Agnitum 2005. augusztus 16-án nyilvánosan hozzáférhetővé tette az Outpost AntiSpyware béta verzióját.

Az új kémprogram-elhárító modult az Outpost Firewall Pro tűzfal készülő 3.0-s verziójába integrálták. A kombinált tűzfal-antispyware megoldás a várakozások szerint a lehető legteljesebb biztonságot nyújtja a felhasználóknak az idegen betolakodókkal szemben. Az Outposthoz illesztett kiterjedt kémprogram-adatbázis már azelőtt felismeri a veszélyt, hogy az lesújtana. A kombinált megoldás révén a felhasználó többszörös védelemben részesül a kémprogramokkal szemben.

Az Outpost korábban is szilárd védelmet nyújtott ügyfeleinek az adatforgalom ellenőrzése és a gyanús kommunikáció blokkolása által. Fennállt azonban a veszély, hogy átcsúszhat egy-egy kémprogram, ha a felhasználó egy nem száz százalékig megbízható program számára is engedélyezte a hálózati adatforgalmat. Ennek azonban vége. A kémprogram-elhárító beépülő modul integrálásával az Outpost minden veszélyes programot automatikusan blokkol, így esélyt sem hagy a spyware-eknek.

Az Outpost AntiSpyware beépülő modul egyszerűen összeveti a felhasználó számítógépén vagy hálózatán található alkalmazásokat saját kémprogram-adatbázisával és automatikuson letiltja a veszélyes programok működését. A technikailag képzettebb felhasználók (például a vállalati rendszergazdák) manuálisan is módosíthatják a modul beállításait, így lehetővé téve egyes, egyébként kémprogramnak minősített programok számára a működést. Az Outpost ezenkívül külön tudásbázist is hozzáférhetővé tesz azoknak a felhasználóknak a számára, akik további információk birtokában kívánják eldönteni, mely alkalmazások futását engedélyezik a rendszerükön.

Az Outposttal integrált antispyware modul több pozitívumot nyújt a felhasználóknak. Mindenekelőtt a külön tűzfal és külön antispyware termékek kombinálásával ellentétben az Outpost esetében a két program kódja egymással teljes mértékben kompatibilis. Másrészt a kémprogram-elhárító programkódját az Agnitum saját fejlesztésű, az amerikai PC Magazine által is a világ élmezőnyébe sorolt trójai-eltávolító szoftvere, a Tauscan alapján írták meg.

Az antispyware modullal összedolgozott tűzfal olyan intelligens biztonságtechnikai megoldás, amely a kémprogramoktól és a hacker-támadásoktól is megóvja felhasználóit. Az Outpost Firewall Pro 3.0 megjelenése szeptemberre várható.

A béta tesztelési folyamatba bárki bekapcsolódhat a http://antispyware.agnitum.com oldalra ellátogatva (angol nyelvű oldal).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák