Connect with us

technokrata

Kínai nyomás alatt az USA számítógépes hálózata

Dotkom

Kínai nyomás alatt az USA számítógépes hálózata

Egyre több, Kínából induló támadás éri az Egyesült Államok kormányzati számítógépeit.

A The Washington Postban olvasható cikk szerint védett rendszerekbe ugyan nem sikerült behatolniuk a próbálkozóknak, de kormányzati alkalmazásban álló tisztviselők szerint aggodalomra adhat okot az a tény, hogy a különböző intézményektől beszerzett információk azért hasznosak lehetnek a rivális nemzetek kémszervezetei számára. Az újság négy, különböző időpontban nyilatkozó tisztviselőre hivatkozott, akik az elmúlt két-három év során beszéltek egy-egy behatolási kísérletről. Az FBI mindannyiszor vizsgálatot kezdeményezett a történtekkel kapcsolatban.

„Nem csak a Védelmi Minisztériumot, de a kormányzati hálózatok széles skáláját is támadás érte.” – olvasható az újságban. Többek között az USA Nemzetbiztonsági Hivatalának, Energiaügyi Minisztériumának a számítógépes rendszerével is bepróbálkoztak a kínai hackerek, illetve az ország védelmi infrastruktúráját kialakító, fenntartó vállalkozók webhelyeit, szervereit is többször megpróbálták már feltörni. Ez arra utal, hogy az Egyesült Államoknak egy szervezett kísérletsorozattal szemben kell állnia a sarat, amelynek során a behatolók megpróbálnak a nem titkosított rendszerekből adatokat kiszedni.

A nyilatkozó tisztségviselők az ügy bizalmassága miatt nevük elhallgatását kérték. Jellemzően még azt sem tudni száz százalékra, hogy valóban kínai hackerek állnak-e a kísérletsorozat mögött, vagy inkább arról van szó, hogy egy támadócsoport a kínaiakat használja fel saját kilétének álcázásához. Az mindenesetre a Pentagon által is elismert tény, hogy a Védelmi Minisztérium rendszereinek szkennelésére irányuló próbálkozások zöme Kínából érkezik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd