Connect with us

technokrata

Intel, Matsushita – nagyobb kapacitású akkumulátorok

Dotkom

Intel, Matsushita – nagyobb kapacitású akkumulátorok

A két vállalat a megállapodott egy, a jelenleg kapható modelleknél tovább működő akkumulátor létrehozásában, amely fél év alatt megjelenhet.

Az Intel és a Matsushita még augusztus 24-én állapodott meg egy újfajta akkumulátor kifejlesztésében. Az együttműködés keretei között egy olyan energiaforrás létrehozására kötöttek egyezséget, mely a mai lítium-ionos technológia következő generációjának megalkotására irányul.

A Matsushita Battery fejlesztése a remények szerint végre mindenki számára elérhetővé teszi a teljes munkanap alatt használható (ezen időszak alatt újratöltést nem igénylő) noteszgépeket. A 2,9 Ah-s változat a tervek értelmében durván 30 százalékkal nagyobb kapacitású lesz, összehasonlítva a napjainkban kapható átlagakkumulátorokkal. Ha minden jól halad, nem is kell rá túl sokat várni: a két vállalat a jövő év áprilisában szeretné megjelentetni az új energiaforrást.

Mobiltelefonok és digitális fényképezőgépek számára is előnyt jelent majd a fejlesztés: a két IT-óriás ugyanis a piac ezen szegmenseiben is el szeretné terjeszteni összefogásuk leendő eredményét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle