Connect with us

Hirdetés

technokrata

SpyXposer – ingyenes eszköz a kémprogramok felismerésére

Dotkom

SpyXposer – ingyenes eszköz a kémprogramok felismerésére

Az új online kémprogram-észlelő eszköz forgalomba hozatala a Panda Software azon kampányának része, hogy felhívja a felhasználók figyelmét a kémprogramok növekvő veszélyére.

A kémprogram kétségkívül az egyik legnagyobb fenyegetés az utóbbi néhány hónapban. Ez év második negyedévében végzett vizsgálatok alkalmával az észlelt fenyegetések 50%-a kémprogram és adware volt. Ezen fenyegetések nagyon veszélyesek, a számítógép teljesítményét csökkenthetik, bizonyos típusú malware-ek pedig bizalmas információt is ellophatnak (személyes adatok, böngésző aktivitás, banki adatok) és elküldhetik azokat egy harmadik félnek.

A Panda Software azért fejlesztette ki ezt az ingyenes eszközt – amely segítségével a felhasználók könnyen és gyorsan átvizsgálhatják számítógépeiket -, hogy csökkenthessék a károkat úgy, hogy időben felismerik a kártékony programokat. Az eszköz célja, hogy minimalizálja ezen típusú malware-ek hatását a felhasználók számítógépeire, melyek veszteséget okoznak vállalatok millióinak szerte a világon. A Panda Software nagy tapasztalattal rendelkezik a kémprogramok elhárításában, termékeiben pedig a maximális hatékonyság is szempont. A Panda Software nemrégiben csatlakozott az Anti-kémprogram Szervezethez (ASC), melynek célja a veszélyes malware-ek leküzdése.

A szolgáltat igénybevételéhez csak Internet-kapcsolat szükséges, és a felhasználó egy egyszerű kattintással elvégezheti a vizsgálatot, valahányszor csak szeretné. Észleli a kémprogramokat, tehát a felhasználók használhatják “második szakvéleményként” a biztonsági megoldásukhoz. A Panda SpyXposer legalább naponta egyszer frissíti adatbázisát.

“Az Panda ActiveScan-nek és a SpyXposer-nek köszönhetően, melyek minden típusú malware-t észlelnek, a felhasználók egy második megoldást is kapnak. Mindemellett, mindig javasolt gondoskodni egy állandó malware védelemről, mely a számítógépre van telepítve.” – mondta Luis Corrons, a Panda VírusLabor igazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés