Connect with us

technokrata

Könnyen hozzáférhető technológia a fogyatékkal élők számára

Dotkom

Könnyen hozzáférhető technológia a fogyatékkal élők számára

A Microsoft Accessibility Resource Centers új lehetőségeket biztosít a fogyatékkal élők számára. A Microsoft Windows, Office és Internet Explorer kisegítő eszközei megkönnyítik számítógép-használatot.

A Rusk Institute of Rehabilitation Medicine és a Microsoft felállított egy szakértőkből álló bizottságot, amely a technológia szerepét vizsgálja a fogyatékkal élők rehabilitációjának folyamatában. Céljuk, hogy felhívják az egészségügyi szféra figyelmét a könnyű hozzáférést biztosító technológiák jelentőségére. A technológia révén a fogyatékkal élők segítséget kaphatnak a munkaerőpiacba való beilleszkedéshez, termelékenyebbek és versenyképesebbek lehetnek munkájukban.

Már 15 éve, hogy elfogadták az Egyesült Államokban a fogyatékkal élők életkörülményeit befolyásoló törvényt (Americans with Disabilities Act – ADA), amely mérföldkövet jelentett a polgárjogi mozgalmak történetében. A törvény védelmet biztosít a fogyatékkal élők számára a diszkriminációval szemben, egyenlő hozzáférést biztosít számukra a tömegközlekedéshez és a középületekhez, valamint előírja a munkáltatóknak, hogy „ésszerű mértékben biztosítsák számukra a munkavégzés feltételeit”. Napjaink tudás alapú gazdaságában az ésszerű mérték gyakran magában foglalja azokat, a hozzáférést és segítséget nyújtó technológiákat, amelyek lehetővé teszik, illetve megkönnyítik a fogyatékkal élők számára a számítógépek használatát, és munkakörnyezetük testreszabását.

A Microsoft Windows, Office és Internet Explorer kisegítő eszközei a fogyatékkal élők számára is megkönnyítik számítógép-használatot.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd