Connect with us

technokrata

Könnyen hozzáférhető technológia a fogyatékkal élők számára

Dotkom

Könnyen hozzáférhető technológia a fogyatékkal élők számára

A Microsoft Accessibility Resource Centers új lehetőségeket biztosít a fogyatékkal élők számára. A Microsoft Windows, Office és Internet Explorer kisegítő eszközei megkönnyítik számítógép-használatot.

A Rusk Institute of Rehabilitation Medicine és a Microsoft felállított egy szakértőkből álló bizottságot, amely a technológia szerepét vizsgálja a fogyatékkal élők rehabilitációjának folyamatában. Céljuk, hogy felhívják az egészségügyi szféra figyelmét a könnyű hozzáférést biztosító technológiák jelentőségére. A technológia révén a fogyatékkal élők segítséget kaphatnak a munkaerőpiacba való beilleszkedéshez, termelékenyebbek és versenyképesebbek lehetnek munkájukban.

Már 15 éve, hogy elfogadták az Egyesült Államokban a fogyatékkal élők életkörülményeit befolyásoló törvényt (Americans with Disabilities Act – ADA), amely mérföldkövet jelentett a polgárjogi mozgalmak történetében. A törvény védelmet biztosít a fogyatékkal élők számára a diszkriminációval szemben, egyenlő hozzáférést biztosít számukra a tömegközlekedéshez és a középületekhez, valamint előírja a munkáltatóknak, hogy „ésszerű mértékben biztosítsák számukra a munkavégzés feltételeit”. Napjaink tudás alapú gazdaságában az ésszerű mérték gyakran magában foglalja azokat, a hozzáférést és segítséget nyújtó technológiákat, amelyek lehetővé teszik, illetve megkönnyítik a fogyatékkal élők számára a számítógépek használatát, és munkakörnyezetük testreszabását.

A Microsoft Windows, Office és Internet Explorer kisegítő eszközei a fogyatékkal élők számára is megkönnyítik számítógép-használatot.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle