Connect with us

technokrata

Együttműködésre lépett a közép-skóciai rendőrség és a Microsoft

Dotkom

Együttműködésre lépett a közép-skóciai rendőrség és a Microsoft

A közép-skóciai rendőrség modernizációs céljainak megvalósítása érdekében informatikai és kommunikációs területen lépett együttműködésre a Microsofttal. A Microsoft technológiáira való átállás növelni fogja a hatékonyságot, és kedvező ár/érték arány mellett felgyorsítja a munkafolyamatokat.

A közép-skóciai rendőrség (Central Scotland Police) és a Microsoft bejelentette, hogy a rendőrség a Microsoft platform alkalmazása mellett tette le voksát. A közép-skóciai rendőrség, modernizációs törekvéseinek részeként, a Microsoft Windows Server 2003, Microsoft Windows XP és Microsoft Office rendszerekkel váltja fel bizonyos nyílt forráskódú technológiáit. A rendőrség a rugalmas ügyintézés, és a közszolgálati partnerekkel való jobb együttműködés érdekében döntött a nyílt forráskódú rendszerek lecserélése mellett.

Az együttműködés keretében a közép-skóciai rendőrség és a Microsoft több infokommunikációs (ICT) projektet valósít meg. A partnerek többek között olyan elektronikus dokumentumkezelési rendszert alakítanak ki, amellyel a kérelmek kezelése gyorsabbá és egyszerűbbé tehető, emellett egy olyan dokumentum megosztási rendszer is megvalósul, amely a rendőrségi dolgozók közötti munkafolyamatok felgyorsulását segíti elő.

„A bűnüldözés szervei és szereplői közötti gyors, és hatékony kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy megfelelően tudjuk feladatunkat végezni, mindez fokozottan érvényes napjaink bűnügyi helyzetének szempontjából. Ezért olyan elkötelezett és megbízható szoftverszállító partnert kerestünk, aki osztozik a jövőképünkben, és felismeri a modern rendőrségi munka kihívásait.” – mondta David Mulhern, a közép-skóciai rendőrség helyettes parancsnoka.

A döntés egyik, talán legfontosabb szempontja az ár/érték arány volt. A közép-skóciai rendőrség informatikai részlege 2005 elején végzett elemezése kimutatta, hogy Microsoft-platform alkalmazásával sokkal jobban kihasználhatja kapacitásait, és nagyobb hatékonyságot érhet el. A széleskörű vizsgálat eredményeként a közép-skóciai rendőrség az elkövetkező három évben folyamatosan együttműködik a Microsofttal, melynek során – a 2000-ben bevezetett nyílt forráskódú alkalmazások helyett – helyett fokozatosan a Microsoft megoldásokra állnak át.

„A nyílt forráskódú megoldás korábban megfelelt az igényeinknek, üzemeltetése azonban egyre nehézkesebbé vált napjaink integrált környezetében.” – mondta David Stirling, a közép-skóciai rendőrség informatikai és kommunikációs vezetője. „Mivel napjainkban egyre nagyobb szükség van a bűnüldöző szervek közötti magas szintű integrációra, egyre fontosabbá válnak a hasonló infrastruktúrák által nyújtott előnyök. A Microsoft megoldása nagyszerű válasz erre a kihívásra.”

„A közép-skóciai rendőrség belső vizsgálatai kimutatták, hogy a birtoklási összköltség, az egyszerű használhatóság, a platform együttműködési képességei, a megbízhatóság és támogatás szempontjából a Microsoft termékei képviselik a legmagasabb értéket.” – mondta Nick McGrath, a Microsoft Ltd. Platform Strategy részlegének vezetője. „A közép-skóciai rendőrség becslése szerint Microsoft technológia használatával az informatika fenntartási költségein 30 százalékot, az informatikai munkatársak időráfordításánál 25 százalékot tudnak majd megtakarítani.”

A Microsofttal kötött szerződés arra is lehetőséget nyújt a közép-skóciai rendőrség számára, hogy új munkamódszereket valósítson meg a lakosság számára közvetlen szolgáltatásokat nyújtó munkatársai körében.

„Azelőtt járőreink csak a bázismunkahelyükről érhették el a munkájukat segítő széles körű informatikai megoldásokat. Ez sokszor fennakadást okozott olyan esetekben, amikor a lakosság különböző problémáira, kéréseire kellett megoldást találni, vagy az ezekre vonatkozó rendőrségi álláspontot kellett megvizsgálni.” – mondta Mulhern. „A jövőben a rendőrök hatékonyabban tudják majd ellátni feladatukat, ugyanis bárhol hozzáférhetnek majd az informatikai megoldások teljes skálájához, így hatékonyabban tudják majd végezni a munkájukat.”

A Microsoft-platform bevezetése augusztus folyamán kezdődik meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle