Connect with us

technokrata

Az IBM és a Dassault Systémes felgyorsítja a terméktervezést

Dotkom

Az IBM és a Dassault Systémes felgyorsítja a terméktervezést

A GMD (Generative Mechanical Design) a tervezés időtartamát akár 50 százalékkal, az összeszerelését 60 százalékkal képes lerövidíteni.

Az iparvállalatoknál készülő új tervek és termékek gyakran 70-80 százalékban a korábbi projektek során már meglévő adatokra és ismeretanyagra épülnek. Az egyes fejlesztések során keletkezett adatok, tapasztalatok, tudás rendszerezése és újrafelhasználása más projektekben akár a felére csökkentheti a tervezés időtartamát és meggyorsítja a gyártást, illetve az összeszerelést.

Ma a megrendelők elvárják, hogy olyan termékeket kapjanak, amelyeket a lehető legrövidebb idő alatt készítenek el és szállítanak le a számukra. Ugyanakkor követelményeik egyre egyedibbek lesznek, ezért a gyártóknak elég rugalmasnak kell lenniük ahhoz, hogy a gyorsaság és a személyre szabott kiszolgálás igényeinek egyaránt megfeleljenek.

Az IBM és a Dassault Systémes mindennek figyelembevételével fejlesztette ki a Generative Mechanical Design (GMD) megoldását, amely rögzíti és újra hasznosítja a tervezési ismereteket, automatizálja az ismétlődő és monoton tervezési feladatokat, szorosabb együttműködési lehetőséget biztosít a gyártó részlegek között, egységes szabályrendszer alapján működtethető és előre meghatározott sablonok (generative modules) használatával egyszerűsíti az innovációt. A GMD-vel a tervezőnek nem kell többé újra megterveznie a szokásos elemeket minden rendelés esetén, hanem egyszerűen csak adaptálja azt az ügyfél igényei szerint. Minden projekt eltárolható egy intelligens adatbázisban a hatékony adat-újrahasznosítás érdekében. A tervrajzok gyorsan módosíthatók a paraméterek egyszerű megváltoztatásával.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd