Connect with us

technokrata

Az IBM és a Dassault Systémes felgyorsítja a terméktervezést

Dotkom

Az IBM és a Dassault Systémes felgyorsítja a terméktervezést

A GMD (Generative Mechanical Design) a tervezés időtartamát akár 50 százalékkal, az összeszerelését 60 százalékkal képes lerövidíteni.

Az iparvállalatoknál készülő új tervek és termékek gyakran 70-80 százalékban a korábbi projektek során már meglévő adatokra és ismeretanyagra épülnek. Az egyes fejlesztések során keletkezett adatok, tapasztalatok, tudás rendszerezése és újrafelhasználása más projektekben akár a felére csökkentheti a tervezés időtartamát és meggyorsítja a gyártást, illetve az összeszerelést.

Ma a megrendelők elvárják, hogy olyan termékeket kapjanak, amelyeket a lehető legrövidebb idő alatt készítenek el és szállítanak le a számukra. Ugyanakkor követelményeik egyre egyedibbek lesznek, ezért a gyártóknak elég rugalmasnak kell lenniük ahhoz, hogy a gyorsaság és a személyre szabott kiszolgálás igényeinek egyaránt megfeleljenek.

Az IBM és a Dassault Systémes mindennek figyelembevételével fejlesztette ki a Generative Mechanical Design (GMD) megoldását, amely rögzíti és újra hasznosítja a tervezési ismereteket, automatizálja az ismétlődő és monoton tervezési feladatokat, szorosabb együttműködési lehetőséget biztosít a gyártó részlegek között, egységes szabályrendszer alapján működtethető és előre meghatározott sablonok (generative modules) használatával egyszerűsíti az innovációt. A GMD-vel a tervezőnek nem kell többé újra megterveznie a szokásos elemeket minden rendelés esetén, hanem egyszerűen csak adaptálja azt az ügyfél igényei szerint. Minden projekt eltárolható egy intelligens adatbázisban a hatékony adat-újrahasznosítás érdekében. A tervrajzok gyorsan módosíthatók a paraméterek egyszerű megváltoztatásával.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle