Connect with us

technokrata

Saját bankját lopta meg, de lebukott

Dotkom

Saját bankját lopta meg, de lebukott

Egy 26 éves finn férfit azt követően tartóztatták le, hogy kiderült, egy több mint 200 ezer eurós banki lopásért a pénzintézet egyik „belső” alkalmazottja a felelős.

Finnország fővárosában, Helsinkiben található a GE Money nevű, pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó cég. A finn Helsingin Sanomat újság közlése szerint a minap a bank adatbiztonsági részlegének vezetőjét magyar forintra átszámolva körülbelül 50 millió forintos lopás elkövetésének vádjával tartóztatták le. A meg nem nevezett férfi még júniusban követte el tettét, két másik társával egyetemben. A bank szoftverét és jelszavát egy vállalati notebookra másolta fel, majd egy online banki számla használatával fértek hozzá a rendszerhez. Ehhez a szomszédos, védtelen vezetéknélküli hálózatot használták fel, ennek révén próbálták meg elrejteni nyomaikat – sikertelenül.

Először ugyan valóban a wireless hálózat tulajdonosát gyanúsították, ám a rendőrség egy házkutatás után tisztázta az ártatlan embert. A logok átkutatása azonban meghozta a kívánt eredményt: a csatlakozott noteszgép MAC adress-ének (hálókártyája fizikai címének) felfedezésével kiderült, hogy az ominózus notebook a GE Money tulajdonában van. Ezután a gyanú gyorsan a bank biztonsági részlegének vezetőjére terelődött, s a letartóztatás sem váratott sokáig magára.

A finn újság közlése szerint összesen négyen voltak érintettek az akcióban; a negyedik tolvajt akkor kapták el, amikor egy ötezer eurós összeget kísérelt meg lehívni arról a számláról, amelyre korábban átutalták a pénzt. A helyi rendőrség közölte, hogy visszaszerezték az ellopott összeget, így már csak az ügyet lezáró bírósági tárgyalás van hátra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd