Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mivel gazdagodik a Symantec a Sygate révén?

Dotkom

Mivel gazdagodik a Symantec a Sygate révén?

A Symantec megállapodást kötött a Sygate Technologies felvásárlásáról – a vállalat jelenléte a végpontokon kiegészül a Sygate által kifejlesztett technikával és így a nagyvállalatok védelmi, megfelelőségi és helyreállítási igényeinek megfelelő, egységes megoldás jön létre.

A végpontok megfelelőségét biztosító megoldások annak szavatolásával segítik elő a szervezetek védelmét, hogy a hálózatra kapcsolódó összes eszköz – asztali és hordozható gép, szerver és mobil eszköz – a kellő védelmi megoldásokat futtatja, helyesen van konfigurálva és a naprakész hibajavítások is telepítve vannak rajta. A Symantec ezzel a vállalkozásokat a vállalati szabályok betartatásában, valamint – a hálózatvédelem felügyeletének megvalósítása, a költségek csökkentése és a szervezet minden részének védelmi szempontból megfelelő működése érdekében – a védelmi eljárások automatizálásában segíti.

A vállalati ügyfelek több mint öt éve fordulnak a Sygate-hez a végpontok felderítésének és a védelmi szabályoknak való megfelelésük, a hálózati hozzáférés szabályozásának, valamint a meg nem felelő rendszerek helyrehozásának automatizálása, illetve a megfelelés folyamatos felügyelete céljából. A Sygate Universal Network Access Control (általános hálózathozzáférési vezérlő) rendszerrel a vállalatok a hálózat-hozzáférés vezérlésének védelmét bármilyen fajta (VPN, vezeték nélküli, vezetékes kapcsolós, DHCP és otthoni) hálózati hozzáférésre, illetve bármilyen végpontra (asztali és hordozható gépekre, szerverekre, vendégrendszerekre és beágyazott eszközökre) kiterjeszthetik, valamint előírhatják, hogy mennyire kell védettnek lennie egy végpontnak, mielőtt az hozzáférhet az adott hálózati erőforráshoz (a vállalati hálózaton kívülre vitt mobil eszközök esetén is).

Az üzlet realizálódását követően a Symantec AntiVirus-t és a Symantec Client Security-t használó ügyfelek a Sygate Network Access Control (SNAC – hálózati hozzáférést vezérlő) ügynökprogramjának licencelésével és rendszerbe állításával – meglevő védelmük mellett – biztosíthatják a végpontok megfelelését is. A Symantec helyreállító funkcióit (LiveUpdate és LiveState Patch Manager), valamint adatrendelkezésre állást biztosító megoldásait egy jóval nagyobb teljesítményű, végponti megfelelést biztosító megoldásba fogja beépíteni.

A vállalati hálózatoknak és az alkalmazások adatainak a vezérlés nélküli eszközökről (például az üzletközpontok internetes termináljairól) történő hozzáférés okozta veszélyek elleni megvédése szintén kivételes feladatot jelent a vállalatoknak. A Sygate On-Demand Agent (SODA) kisméretű ügynökprogramot SSL-en és portálkapcsolaton keresztül lehet letölteni. Ez az ügynökprogram gondoskodik arról, hogy a nem a cég tulajdonát képező, illetve nem a cég felügyelete alá tartozó végpontok a cég védelmi szabályainak megfeleljenek és az átvitt adat maga is biztonságos legyen.

A hálózati hozzáférés szabályozása és a kulcsfontosságú, igény szerinti védelmi technika mellett a Sygate díjnyertes végpontvédelmet is nyújt. A nemrégiben bejelentett Sygate Enterprise Solution (SEP) 5.0 egyetlen ügynökprogramban, egyszerűsített vezérléssel biztosítja a széleskörű védelmet és szabályozást. A Symantec meglevő végpontvédelmi termékeivel kívánja alkalmazni és integrálni ezt a technikát. Amíg ez az integrálás meg nem történik, az SEP 5.0 a Symantec többi végpontvédelmi megoldása mellett szerepel a kínálatban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés