Connect with us

technokrata

LNX-Nissan: Informatikára alapozott átszervezés

Dotkom

LNX-Nissan: Informatikára alapozott átszervezés

A Nissan nagy ugrása.

A versenytársak árgus szemekkel figyelik az értékesítésben nemrég új konstrukcióval előrukkoló Nissan kelet-európai lépéseit. Az új szervezeti struktúra a legmodernebb informatikai technológiák felhasználására támaszkodik, s ennek kiépítését egy magyar számítástechnikai cég, a KFKI Csoporthoz tartozó LNX Hálózatintegrációs Rt. valósította meg.

A Nissan új koncepciójának lényege, hogy a szokásostól eltérően nem országonként működtet disztribúciós képviseleteket, hanem régiónként, összevonva minden lehetséges funkciót a könyveléstől az autók kiszállításán át a vámügyintézésig. Az új stratégiát elsőként Közép-Kelet-Európában próbálja ki a cég, melynek „főhadiszállása” Budapesten kezdte meg működését. A régióhoz tartozó országokban – Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország – pedig csak öt-tíz fős egységek dolgoznak.

„Úgy hírlik, hogy az autós szakmában most mindenki minket figyel.” – mondta Kiss Adrienn, a budapesti központ general affairs menedzsere. „A koncentrációval a rengeteg párhuzamosságot kívánja megszűntetni az anyavállalat, és várhatóan a kereskedelmi tevékenység is átláthatóbb válik. Ugyanakkor ügyeltünk arra is – hangsúlyozta –, hogy a nemzeti sajátosságok se maradjanak figyelmen kívül, ezért a Budapesten létrehozott központ teljesen „multinacionalizált”, a munkatársak nagy része a képviselt országokból érkezett.”

A Nissan a koncentrációhoz a legkorszerűbb informatikai hálózatokat és technológiákat használta fel. A központ ezért is költözött az InfoParkba, ahol a helyi hálózat kiépítését és a Nissan világhálózatához való csatlakozást Cisco eszközökre építették. A kivitelezőt pályázat útján választották ki, amelyen három cég indult, s a referenciák, a helyi ismeret és a műszaki tartalom alapján végül az LNX került ki győztesen.

„A strukturált kábelrendszer mellett vezeték nélküli hálózatot, valamint IP telefonrendszert hoztunk létre.” – ismertette a részleteket Máté János, az LNX projektmenedzsere. „Mindhárom megoldás a mai, korszerű technológia alkalmazását jelenti. Az új beruházásoknál ma már sehol sem kérdés, hogy IP telefóniát kérnek a cégek, a vezeték nélküli hálózat pedig redundáns elérést biztosít a 260 végpontos kábelrendszer mellett. Így például ha tárgyalódelegáció számára egy helységben nem lenne elegendő csatlakozási pont, a notebookok a wireless kapcsolaton is feljelentkezhetnek a hálózatba. A Nissan emellett most építteti ki – szintén az LNX-szel – professzionális, Polycom eszközökre épülő videokonferencia rendszerét, amelyen keresztül bonyolítják majd a nyugat-európai központtal, és az országos képviseletekkel folytatott megbeszéléseket.

„A Renault-Nissan francia-japán konszern Magyarországra telepített központjának kiépítése nemzetközi csapatmunkában folyt.” – emelte ki Ihring Róbert, az LNX értékesítési menedzsere. „A projekt koordinátora egy belga tanácsadó vállalat volt, amely amerikai szakértőket küldött a megvalósításhoz, a szerver és a hálózat beszerzését és kiépítését pedig a spanyol informatikai részleg koordinátora, Monica Estopa Ramirez vezényelte a távolból, az ibériai országból. Az LNX javaslataival, munkájával e nemzetközi társulatban is elismerést vívott ki, így a szlovák, cseh és lengyel képviseletek számítástechnikai beruházását is jó eséllyel a magyar cég végezheti a következőkben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd