Connect with us

technokrata

LG-Nortel vegyes vállalat a telekommunikációs és hálózati megoldások területén

Dotkom

LG-Nortel vegyes vállalat a telekommunikációs és hálózati megoldások területén

Az LG Electronics és a Nortel létrehozta vegyes vállalatát, amely telekommunikációs és a hálózati megoldásokat kínál majd a vezetékes és vezeték nélküli, az optikai és a vállalati szférában Dél-Koreában és világszerte.

A megállapodást Szöulban írta alá az LG Electronics és a Nortel ügyvezető igazgatója S.S. Kim és Bill Owens. Az LG-Nortel névre keresztelt vegyes vállalat összeköti az LG Electronics telekommunikációs infrastruktúra szolgáltatását, valamint a Nortel disztribúciós és szolgáltató üzletágát Dél-Koreában.

Az LG-Nortel vegyes vállalat támogatja majd a két cég folyamatban lévő fejlesztéseit az élvonalbeli vezetékes és vezeték nélküli, optikai, valamint vállalati kommunikációs és hálózati megoldások területén a globális üzleti siker érdekében. Kiaknázva Dél-Korea technológiai vezető szerepét a két cég elkötelezetten törekszik arra, hogy első osztályú erőforrásait és a szaktudását kihasználja, valamint a kulcsfontosságú piacok vezető szereplőivel egyesítse erőit.

„A mai nap egy újabb mérföldkő a Nortel számára, hiszen cégünk egy első osztályú technológiai vezetővel együttműködésben erősíti meg ázsiai jelenlétét. Dél-Korea világvezető a technológiai újítások területén és cégünk együttműködése az LG-vel kedvezőbb pozíciót teremt a Nortel számára a dinamikusan növekvő ázsiai piacon. Ezáltal meggyorsítja a kutatást és fejlesztést, amely világszerte vásárlóink javára válik majd. A Nortel tisztán nyerésre játszik.” – mondta Owen.

„Az LG Electronics kiváló fejlesztései és a Nortel globális jelenléte a telekommunikációs hálózati piac első osztályú szereplőjévé teszi majd a vegyes vállalatot. A két cég együttműködése megteremti a lehetőséget a következő generációs infrastruktúra kiépítésére és az időben történő piaci megjelenésre.” – mondta Mr. Kim.

A Nortel 50% plusz egy részvénnyel részesedik majd a vegyes vállalatból, amiért cserébe 145 millió dollárral és a cég dél-koreai disztribúciós és szolgáltató üzletágának fejlesztésével járul hozzá a vegyes vállalat sikereihez. Ezen kívül az LG Electronics két éven keresztül részesedik a vegyes vállalat által elért üzleti sikerekből.

A két cég közös egyetértésben a vegyes vállalat élére J.R. Lee-t tervezi kinevezni az LG-től. Az ügyvezető igazgatói pozíció várományosa a Norteles Paul House. Az LG hálózatfejlesztési üzletága, valamint a Nortel dél-koreai tevékenységei 2004-ben összesen 530 millió dollár bevételt eredményeztek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek