Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: nem olyan veszélyes az új IE hiba

Dotkom

Microsoft: nem olyan veszélyes az új IE hiba

A redmondi szoftverfejlesztő mérsékelte a minap bejelentett sebezhetőség veszélyességének besorolását, de azért várható ezzel kapcsolatban egy patch a közeljövőben.

A múlt héten írtunk arról az Internet Explorer hibáról, amellyel akár át is lehet venni az ellenőrzést a megtámadott internetező számítógépe felett. A sebezhetőséget felfedező francia kutatócsapat, az FSIRT (French Security Incident Response Team) kritikus minősítéssel illette a sérülékenységet, mert a hiba kihasználásának módja már akkor elérhető volt az Interneten, azaz elviekben már bármely Internet Explorerrel rendelkező komputer támadható. A hibát egy COM objektum (msdds.dll) okozza, amely többek között a Visual Studio 2002, 2003, a Microsoft Office 2000, 2002, XP, a Microsoft .Net Framework 1.1, a Project és a Visio feltelepítésével kerülhet a rendszerbe.

Még szerdán jelentette be a Microsoft egyik szóvivője, hogy kivizsgálják az esetet; ugyanakkor azt is közölték, hogy eddig nem érkezett hozzájuk jelentés arról, hogy valakinek ezen hiba révén törtek volna be a rendszerébe. Mindenesetre csütörtökön kiadtak egy rövid ismertetőt a hibáról, melyben arra kérik a felhasználókat, hogy aki úgy véli, emiatt támadták meg a rendszerét, jelezze azt a vállalatnak.

A hét végére aztán további részletek derültek ki a sebezhetőségről. Redmond egy komolyabb vizsgálat után arra a következtetésre jutott, hogy a hiba csak kevés rendszert tesz ki veszélynek. Kiderült, hogy a DDS Library Shape Control állmoánynak csak egy bizonyos változata jelenthet problémát. Mindazonáltal a szoftverfejlesztő közölte, hogy valamelyik következő patch kiadás során meg fognak jelentetni egy, ezt a sérülékenységet javító frissítést.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés