Connect with us

technokrata

Microsoft: nem olyan veszélyes az új IE hiba

Dotkom

Microsoft: nem olyan veszélyes az új IE hiba

A redmondi szoftverfejlesztő mérsékelte a minap bejelentett sebezhetőség veszélyességének besorolását, de azért várható ezzel kapcsolatban egy patch a közeljövőben.

A múlt héten írtunk arról az Internet Explorer hibáról, amellyel akár át is lehet venni az ellenőrzést a megtámadott internetező számítógépe felett. A sebezhetőséget felfedező francia kutatócsapat, az FSIRT (French Security Incident Response Team) kritikus minősítéssel illette a sérülékenységet, mert a hiba kihasználásának módja már akkor elérhető volt az Interneten, azaz elviekben már bármely Internet Explorerrel rendelkező komputer támadható. A hibát egy COM objektum (msdds.dll) okozza, amely többek között a Visual Studio 2002, 2003, a Microsoft Office 2000, 2002, XP, a Microsoft .Net Framework 1.1, a Project és a Visio feltelepítésével kerülhet a rendszerbe.

Még szerdán jelentette be a Microsoft egyik szóvivője, hogy kivizsgálják az esetet; ugyanakkor azt is közölték, hogy eddig nem érkezett hozzájuk jelentés arról, hogy valakinek ezen hiba révén törtek volna be a rendszerébe. Mindenesetre csütörtökön kiadtak egy rövid ismertetőt a hibáról, melyben arra kérik a felhasználókat, hogy aki úgy véli, emiatt támadták meg a rendszerét, jelezze azt a vállalatnak.

A hét végére aztán további részletek derültek ki a sebezhetőségről. Redmond egy komolyabb vizsgálat után arra a következtetésre jutott, hogy a hiba csak kevés rendszert tesz ki veszélynek. Kiderült, hogy a DDS Library Shape Control állmoánynak csak egy bizonyos változata jelenthet problémát. Mindazonáltal a szoftverfejlesztő közölte, hogy valamelyik következő patch kiadás során meg fognak jelentetni egy, ezt a sérülékenységet javító frissítést.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd