Connect with us

technokrata

NOD32: 33. alkalommal is 100%

Dotkom

NOD32: 33. alkalommal is 100%

A havi gyakorisággal megjelenő Virus Bulletin magazin 100%-os minősítését a nemzetközi ESET Software NOD32 antivírus programja 33. alkalommal kapta meg, ami abszolút rekordnak számít.

Az ESET Software NOD32 antivírus rendszerét 1998. májusa óta teszteli a Virus Bulletin. Ettől az időponttól kezdve napjainkig a szoftver harmincharmadik alkalommal kapta meg a 100 %-os minősítést, ez a szám a legnagyobb riválisoknál is csak 28-29 alkalom. Érdekesség, hogy a NOD32 az egyetlen vírusirtó program a világon, amely az első Virus Bulletin tesztje óta nem engedett át vadon élő vírust. A közelmúlt összehasonlító tesztjei azt is megerősítették, hogy sebesség tekintetében a NOD32 mind a huszonhat riválisát felülmúlja, az antivírus rendszer háromszor gyorsabb keresési sebességgel működik, mint egy átlagos versenytársé.

„Az ESET Software arra fókuszál, hogy hatékony védelmet kínáljon felhasználói számára olyan biztonsági megoldások segítségével, melyek nem terhelik le az őket futtató rendszereket és költséghatékony megoldást jelentenek. A Virus Bulletin tesztjein elért rekordunk a technikai csapatunk és a ThreatSense heurisztikus technológia elismerését jelenti számunkra.”- nyilatkozta Rick Moy, az ESET Sotfware marketing- és értékesítési igazgatóhelyettese.

A Virus Bulletinről
A Virus Bulletin magazin tesztjei a szakterület legelismertebb összehasonlító vizsgálatai. A magazin 1989-ben indult azzal a céllal, hogy a PC felhasználóknak rendszeres információkat szolgáltasson a számítógépes vírusokról, azok kereséséről, eltávolításáról, valamint arról, hogy a bekövetkezett fertőzés után hogyan állíthatóak helyre a számítógépen tárolt adatok. A Virus Bulletin rövid időn belül vezető szakmai kiadvánnyá nőtte ki magát, mivel a kezdetektől fogva legfontosabb értékének vallja a szerkesztői függetlenségét, így távol tartja magát a különböző vírusirtó cégek megkereséseitől. A magazin küldetése, hogy a felhasználókat minden olyan információval ellássa, ami segíti őket, hogy naprakészek maradjanak a vírus-fenyegetéssel szemben.

A Virus Bulletin minden hónapban megjelenteti VB 100% díjának eredményeit. A tesztet – ami elismerten szigorú a vírusok észlelését, a víruskeresési sebességet és a vakrisztásokat tekintve – havonta más és más operációs rendszeren végzik el a szerkesztőség munkatársai. A VB 100% minősítéshez az antivírus szoftvernek fel kell ismernie minden vadon élő vírust mind a felhasználó kérésére indított keresés során, mind a fertőzött fájlokhoz történő hozzáférés alkalmával, és ezen kívül nem produkálhat vakrisztásokat sem a tiszta fájlok ellenőrzésekor.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle