Connect with us

technokrata

HP OpenCall: 5 százalékkal több árbevétel a harmadik negyedben

Dotkom

HP OpenCall: 5 százalékkal több árbevétel a harmadik negyedben

A HP Technológiai Megoldások Divíziója nagyobb forgalmat generált, mint egy évvel korábban.

A Technológiai Megoldások Divízióját (Technology Solutions Group) a HP nagyvállalati tárolórendszerekért és szerverekért felelős szervezete (Enterprise Storage and Servers), szoftverüzletága (HP Software) és szolgáltató szervezete (HP Services) alkotja.

Nagyvállalati Tárolórendszerek és Szerverek (ESS)
Az ESS divízió 4,0 milliárd dolláros árbevételről számolt be a harmadik negyedévben – 20 százalékkal többről, mint egy évvel korábban. Az iparági szabványos szerverekből származó árbevétel 28 százalékkal, az üzletileg kritikus (business-critical) rendszerek forgalma pedig 7 százalékkal nőtt 2004 harmadik negyedéve óta. A hálózati tárolók esetében 15 százalékos forgalombővülést regisztrált az ESS. Az üzletileg kritikus rendszereken belül a HP Integrity szerverek forgalma 113, a HP-UX rendszereké pedig 8 százalékkal javult. A Nagyvállalati Tárolórendszerek és Szerverek divízió 150 millió dollár üzemi nyereséget jelentett a második negyedévre – ez az árbevétel 3,8 százalékának felel meg, és növekedést mutat az előző év hasonló időszakának 211 millió dolláros veszteségéhez képest.

Szoftverek
A HP Szoftverüzletága 249 millió dolláros árbevételt regisztrált a vizsgált három hónapban. Ez az összeg 11 százalékkal múlja felül a 2004 harmadik negyedévére jellemző értéket. A HP OpenView szoftvercsalád eladásából 13, a HP OpenCall szoftverek értékesítéséből pedig 5 százalékkal több árbevétel keletkezett, mint egy évvel ezelőtt. A 12 hónappal korábbi 48 millió dollár üzemi veszteség 40 millió dollárra mérséklődött 2005 harmadik negyedévében.

HP Szolgáltatások (HPS)
A HP Szolgáltatások 10 százalékkal, 3,8 milliárd dollárra növelte árbevételét a 12 hónappal ezelőtti szinttel összehasonlítva. A menedzselt szolgáltatások 21, a technológiai szolgáltatások 7, a tanácsadási és integrációs szolgáltatások pedig12 százalékkal nagyobb forgalmat generáltak, mint egy évvel korábban. Az üzletág 256 millió dolláros üzemi eredménye az árbevétel 6,7 százalékát tette ki – ezzel elmaradt az egy évvel korábbi 314 millió dolláros szinttől.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek