Connect with us

technokrata

Nokia: a Baltikum első WCDMA 3G kiépítése

Dotkom

Nokia: a Baltikum első WCDMA 3G kiépítése

A lett mobilszolgáltató a Nokiára bízta a Baltikum első WCDMA 3G szolgáltatásának kiépítését.

A Nokia és a Latvijas Mobilais Telefons (Lett Mobiltelefon, LMP) WCDMA 3G hálózati berendezések szállításáról szóló megállapodást írt alá. A Nokia így továbbra is megőrzi az LMT mobilhálózatának fejlesztésében hosszú évek óta betöltött szerepét. A fejlesztés Lettország, és egyben a Balti országok első kereskedelmi CDMA 3G hálózatát eredményezi. A kezdőszolgáltatás már működik, és az LMT hamarosan olyan kereskedelmi 3G szolgáltatásokat is kínálhat, mint a videohívás és a videomegosztás.

A Nokia rendszere jelenleg a lett főváros, Riga területén működik, 2006 elején pedig a külvárosokra és azon túl is kiterjesztik. A Nokia már telepítette a kezdeti szakasz berendezéseit, a hálózat továbbfejlesztéséhez szükséges eszközök pedig folyamatosan érkeznek.

A megállapodás alapján a Nokia teljes körű 3G WCDMA infrastruktúrát, többek között WCDMA bázisállomásokat, rádióhálózat-kezelőket, valamint a 3GPP 4. kiadásán alapuló Nokia MSC szerverrendszert is magába foglaló áramkör-, és csomagkapcsolt hálózati berendezéseket szállít és telepít. A Nokia emellett biztosítja a Nokia NetAct-et is tartalmazó, 3G-hez nyújtott működéstámogatási rendszerét, és a szolgáltatóval 3G karbantartási megállapodást is kötött.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az LMT-vel fennálló sikeres együttműködésünket a kereskedelmi WCDMA 3G szolgáltatások lettországi bevezetésével folytathatjuk.” – mondta Jan Lindgren, a Nokia Networks üzletágának alelnöke. „A régióban utat mutatva az LMT elsőként vezeti be a következő generációs szolgáltatásokat. Hálásak vagyunk azért, hogy az LMT által választott hálózatszállítóként fontos szerepet tölthetünk be ebben a folyamatban.”

„A 3G szolgáltatás elindítása jól illusztrálja az LMT elkötelezettségét az izgalmas adatszolgáltatások piaci bevezetése mellett.” – mondta Jevgenijs Busarovs, a LMT műszaki alelnöke. „Úgy véljük, hogy a 3G elindítása kulcsfontosságú az ügyfelek legmodernebb technológia iránti igényének kielégítése szempontjából. Biztosak vagyunk benne, hogy a Nokia megoldása megbízható és jó minőségű szolgáltatást eredményez.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd