Connect with us

technokrata

Az SBS digitalizálja a britek anyakönyvi okmányait

Dotkom

Az SBS digitalizálja a britek anyakönyvi okmányait

Az ONS-archívum átállítása várhatóan 2008-ban fejeződik be.

Az SBS, a Siemens IT-szolgáltató ágazata egyetlen adatbázisba viszi be a britek 1837-től napjainkig kiállított születési, házassági és halotti okmányait – szám szerint több mint 250 millió darabot. A megrendelést a brit statisztikai hivataltól (ONS – Office for National Statistics) kapta. A három évig tartó, DoVE (Digitalization of Vital Events) nevű projekt fontos része a Hivatal modernizálásának. A mikrofilmen tárolt információ elektronikus feldolgozása megkönnyíti az okmányokba való jövőbeli betekintést, illetve másolatok kiadását. Az eddigi kézi műveleteket racionalizálják és automatizálják.

Az ONS évente mintegy 2 millió okmánykérést dolgoz fel. Az új eljárás gyorsabb, idő-és költség-takarékosabb lesz, és a közönség számára jobb kiszolgálást tesz lehetővé. Az ONS archívumát 80.000 mikrofilm-kazettán őrzik a Mersey-menti Southportban, és onnan viszik azokat a Nottinghamshire-ben lévő Siemens Document Scanning Centre-be. Itt történik a szkennelés, a kódolás (encryption), majd a digitalizált képfájlokat Indiába továbbítják. Az ott lévő Siemens Business Process Operation Centre-ben végzik aztán az adatrögzítést és az adatbázisba való betöltést. Az egész folyamat rendkívüli teljességi, pontossági és biztonsági követelményeket támaszt, ezért az ellenőrzésre egy külön „Center of Excellence”-t is létrehoznak Southportban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd