Connect with us

technokrata

Microsoft nyilatkozat a Zotob féregvírussal kapcsolatban

Dotkom

Microsoft nyilatkozat a Zotob féregvírussal kapcsolatban

A Microsoft hivatalos közleményt adott ki a Zotob nevű, Interneten terjedő féregvírussal kapcsolatban.

Közlemény
Ügyfeleink és iparági partnereink visszajelzései szerint, a Windows 2000 operációs rendszert futtató felhasználók a múlt hét óta erőteljes vírus inváziónak vannak kitéve. Elemzéseink azt mutatják, hogy a jelentésekben szereplő férgek mind a már ismert Zotob nevű féreg variánsai.

A Microsoft elérhetővé tett egy ingyenes alkalmazást, melynek segítségével az ügyfelek a biztonsági frissítés telepítését követően automatikusan el tudják távolítani a Zotob férget és variánsait a fertőzött számítógépekről. Az eszköz az alábbi címen érhető el: http://www.microsoft.com/hun/security/malwareremove/default.mspx

A Zotob csak a Windows 2000 rendszereket támadja. Azon ügyfelek, akik már frissítettek Windows XP-re, valamint akik már telepítették a Windows 2000 MS05-039 biztonsági frissítését, védve vannak ettől a támadástól. Az MS05-039 biztonsági tájékoztató a http://www.microsoft.hu/biztonsag/2005/ms05-039.mspx címen érhető el. A felhasználók a Windows Update vagy a Microsoft Update használatával is hozzáférhetnek a legújabb biztonsági frissítésekhez.

A Microsoft szorosan együttműködik a bűnüldöző szervekkel, hogy segítsen azonosítani és bíróság elé vinni azokat, akik ezért a rosszindulatú féregvírusért felelősek. Ezzel egyidejűleg a Microsoft a vírusvédelmi közösséggel és más iparági partnerekkel is szorosan együttműködik, hogy segítsen megvédeni az ügyfeleket. A tűzfalat használó ügyfelek jellemzően védve vannak a Zotob féregvírus által jelentett fenyegetéstől.

Más hálózati féregvírusokkal szemben a Zotob mindeddig csak alacsony arányban fertőzött meg számítógépeket. A Microsoft szerint ez az alacsony számarány annak köszönhető, hogy egyre több ügyfél tartja fontosnak a frissítések mielőbbi telepítését, a rendszerek folyamatos karbantartását, és a programok újabb és biztonságosabb verzióinak használatát.

Az a több mint 200 millió ügyfél, akik a http://www.microsoft.hu/security/protect címen leírt lépéseket követve engedélyezte az Automatikus frissítéseket, már védelmet élvez az újonnan felbukkanó fenyegetésekkel szemben, hiszen az MS05-039 frissítést automatikusan meg kellett kapniuk. A Microsoft továbbra is azt javasolja, hogy valamennyi ügyfél keresse fel a http://www.microsoft.hu/security/protect címet, ahol három kulcslépéssel fokozhatják számítógépeik védelmét. Ezek az alábbiak:
• Minden PC-n és hordozható számítógépen legyen használatban internetes tűzfal: Az internetes tűzfalak segítenek megakadályozni, hogy kívülről, az interneten keresztül illetéktelenek férjenek hozzá számítógépéhez. Ha Microsoft Windows XP-t használ, engedélyezze a beépített tűzfalat.
• Frissítse számítógépét: A Windows tartalmazza az automatikus frissítés lehetőségét (Windows Update), amely automatikusan le tudja tölteni a legújabb Microsoft biztonsági frissítéseket, valamint a havi rendszerességű rosszindulatú szoftvereket eltávolító eszközt, amely a rendszeres online biztonsági karbantartás részeként fokozza a védelmet. A Windows 98 SE és a Windows ME az alábbi címen frissíthető: http://update.microsoft.com
• Használjon naprakész vírusvédelmi szoftvert: A megfelelő vírusvédelem telepítése, konfigurálása és karbantartása egyértelműen elengedhetetlen.

Azon ügyfelek, akik úgy vélik, érintve vannak ebben a támadásban, technikai támogatást kaphatnak a Biztonság otthon webhelyen felsorolt módszerek révén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd