Connect with us

technokrata

Mac OS X patch-özön – használhatatlan 64 bites alkalmazások

Dotkom

Mac OS X patch-özön – használhatatlan 64 bites alkalmazások

Az Apple által hétfőn kiadott, a cég életének egyik legnagyobb patch-csomagja ugyan számos biztonsági hibát befoltoz az operációs rendszeren, de nem tesz jót a 64 bites szoftverek támogatottságának.

Még hétfőn adta ki a Steve Jobs által vezetett vállalat a Security Update 2005-007 frissítéscsomagot, amely számos hibát iktatott ki a Mac OS X-ből. Többek között az Apple saját fejlesztésű böngészője, a Safari válhat biztonságosabbá a javítások feltelepítése után, de a vezetékmentes Bluetooth kapcsolatok kezelésében levő sebezhetőséget is megszüntették a fejlesztők, illetve egyes hálózati eszközökben rejlő sérülékenységeket is befoltoztak a patch-ek révén.

A Wolfram Research szerint azonban a javítások nem tesznek jót a 64 bites alkalmazások támogatásának. A (tudományos) matematikai számítások végzésére szakosodott Mathematica szoftver fejlesztői bejelentették, hogy 64 bites alkalmazásuk nem képes futni a biztonságosabbá vált operációs rendszeren. Az egyelőre nem ismert, hogy mely más programot érinti még az eset.

„Egy, az Apple által elkövetett hiba miatt a frissítés megakadályozza a natív 64 bites alkalmazások futását.” – olvasható a Wolfram által saját felhasználói számára kedden kiküldött figyelmeztető levélben. Az e-mail szerint a szoftver 5.2-es, júliusban kiadott változata nem fog futni azon G5 Macintosh-okon, amelyekre felkerül a hét elején debütált patch-csomag.

Ben Wilson, a cég egyik szóvivője szerdán közölte, hogy felvették a kapcsolatot az Apple-lel, és már tervezik a frissítés frissítését. Jobs vállalata aznap nem kommentálta az esetet, de csütörtök reggel megjelentetett egy új biztonsági frissítést, amely állítólag orvosolja a problémát. Ez az Apple website-járól szabadon letölthető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd