Connect with us

technokrata

Juniper Networks: FIPS-minősített operációs rendszer

Dotkom

Juniper Networks: FIPS-minősített operációs rendszer

A megerősített ScreenOS szoftver FW/VPN eszközök részére tovább növeli a kormányzati rendszerek biztonságát.

A Juniper Networks ma bejelentette tűzfal (FW) és IPSec Virtual Private Network (VPN) célhardver eszközei részére kifejlesztett ScreenOS valós idejű operációs rendszerének piacra dobását, amely kompatibilis a legújabb USA Szövetségi Információ-feldolgozási Szabványokkal (FIPS). A Juniper Networks ScreenOS 5.0.0r9-FIPS operációs rendszere a Juniper tűzfal/VPN megoldásokkal kombinálva a kormányzati ügyfelek számára biztonsági célhardver eszközöket nyújt, amelyek megfelelnek a szövetségi irodák speciális elvárásainak és beszerzési gyakorlatának.

„A szövetségi irodák olyan IT technológiákat kötelesek beszerezni, amelyek megfelelnek a szigorú kormányzati tanúsítványoknak. Ha az irodák ezt az irányt követik, sikeresebben tudják alkalmazni az olyan technológiákat, amelyek csökkentik a kockázatokat, a szolgáltatás megszakadását és a telepítési költségeket. Összességében az ilyen jellegű alkalmazások jelentősen megnövelik a kormányirodák rugalmasságát a magas biztonsági szintű távoli hozzáférés-menedzsment terén a szövetségi hálózatokban” – mondta el John Trauth, a Merlin Technical Solutions, a Juniper Networks egyik értékesítőcégének kormányzati rendszerekkel foglalkozó ágazatának alelnöke.

A ScreenOS 5.0.0r9-FIPS a biztonsági és menedzsment eszközök olyan széleskörű alkalmazás készletét tartalmazza, amely megfelel a Szövetségi Információ-feldolgozási Szabvány (FIPS) 140-2 biztonsági szintjének. A FIPS 140-2 tanúsítvány az Egyesült Államok kormányának legújabb szigorító biztonsági szabványa a titkosító modulok számára. Az Egyesült Államok Nemzeti Szabvány és Technológiai Intézete (NIST) és a kanadai kormány Kommunikáció-biztonsági Létesítménye (CSE) által elismert FIPS termékek olyan biztonsági előírásoknak felelnek meg, amelyek védelmet nyújtanak a potenciális fenyegetések, mint például a hekkerek, és más internetes bűncselekmények ellen. Azok az IT biztonsági termékek, amelyek titkosítást használnak, és amelyeket a szövetségi szintű kormányirodák vásárolnak meg, meg kell, hogy feleljenek ezeknek a megszorító szabványoknak.

Elérhetőség
A Juniper Networks ScreenOS 0.5.0r9-FIPS terméke már elérhető a NetScreen-5XT, -204, -208, -500, -5200 és -5400-as verziója számára. A ScreenOS 0.5.0r9-FIPS a szolgáltatási szerződéssel rendelkező Juniper Network ügyfelek számára ingyenesen letölthető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd