Connect with us

technokrata

Juniper Networks: FIPS-minősített operációs rendszer

Dotkom

Juniper Networks: FIPS-minősített operációs rendszer

A megerősített ScreenOS szoftver FW/VPN eszközök részére tovább növeli a kormányzati rendszerek biztonságát.

A Juniper Networks ma bejelentette tűzfal (FW) és IPSec Virtual Private Network (VPN) célhardver eszközei részére kifejlesztett ScreenOS valós idejű operációs rendszerének piacra dobását, amely kompatibilis a legújabb USA Szövetségi Információ-feldolgozási Szabványokkal (FIPS). A Juniper Networks ScreenOS 5.0.0r9-FIPS operációs rendszere a Juniper tűzfal/VPN megoldásokkal kombinálva a kormányzati ügyfelek számára biztonsági célhardver eszközöket nyújt, amelyek megfelelnek a szövetségi irodák speciális elvárásainak és beszerzési gyakorlatának.

„A szövetségi irodák olyan IT technológiákat kötelesek beszerezni, amelyek megfelelnek a szigorú kormányzati tanúsítványoknak. Ha az irodák ezt az irányt követik, sikeresebben tudják alkalmazni az olyan technológiákat, amelyek csökkentik a kockázatokat, a szolgáltatás megszakadását és a telepítési költségeket. Összességében az ilyen jellegű alkalmazások jelentősen megnövelik a kormányirodák rugalmasságát a magas biztonsági szintű távoli hozzáférés-menedzsment terén a szövetségi hálózatokban” – mondta el John Trauth, a Merlin Technical Solutions, a Juniper Networks egyik értékesítőcégének kormányzati rendszerekkel foglalkozó ágazatának alelnöke.

A ScreenOS 5.0.0r9-FIPS a biztonsági és menedzsment eszközök olyan széleskörű alkalmazás készletét tartalmazza, amely megfelel a Szövetségi Információ-feldolgozási Szabvány (FIPS) 140-2 biztonsági szintjének. A FIPS 140-2 tanúsítvány az Egyesült Államok kormányának legújabb szigorító biztonsági szabványa a titkosító modulok számára. Az Egyesült Államok Nemzeti Szabvány és Technológiai Intézete (NIST) és a kanadai kormány Kommunikáció-biztonsági Létesítménye (CSE) által elismert FIPS termékek olyan biztonsági előírásoknak felelnek meg, amelyek védelmet nyújtanak a potenciális fenyegetések, mint például a hekkerek, és más internetes bűncselekmények ellen. Azok az IT biztonsági termékek, amelyek titkosítást használnak, és amelyeket a szövetségi szintű kormányirodák vásárolnak meg, meg kell, hogy feleljenek ezeknek a megszorító szabványoknak.

Elérhetőség
A Juniper Networks ScreenOS 0.5.0r9-FIPS terméke már elérhető a NetScreen-5XT, -204, -208, -500, -5200 és -5400-as verziója számára. A ScreenOS 0.5.0r9-FIPS a szolgáltatási szerződéssel rendelkező Juniper Network ügyfelek számára ingyenesen letölthető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp