Connect with us

Hirdetés

technokrata

WatchGuard Firebox SSL Core VPN Gateway

Dotkom

WatchGuard Firebox SSL Core VPN Gateway

Az eszköz a Citrix Access Gateway technológiáját alkalmazza WatchGuard tűzfal hardver platformon. Ennek az alkalmazásnak a segítségével megvalósulhat a távoli kliensek egyszerű, platformfüggetlen hozzáférése bármely belső erőforráshoz.

A megszokott IPSec alapú VPN megoldásokkal felhalmozott tapasztalatok azt mutatják, hogy azok megfelelnek hálózatok közötti VPN-ek alapjaként. Jóval több problémát okoz azonban a távoli munkaállomások és a belső hálózat közötti kapcsolatok IPSec alapú üzemeltetése. Az új Firebox SSL jelentősen megkönnyíti a kliensek távoli hozzáférését a belső erőforrásokhoz, csökkentve ezzel az üzemeltetés munkaigényét.

A Firebox SSL bármilyen tűzfalon keresztül használható, támogatja napjaink összes főbb operációs rendszerét és protokollját. Két hozzáférési mód egy készülékben:
˝Secure Access˝ kliens mód – A jogosult felhasználók egy weben keresztül teríthető, vékony klienssel csatlakoznak a belső hálózathoz. A kliens segítségével biztonságosan használhatnak bármilyen, a központi telephelyen is elérhető alkalmazást.
˝Kiosk˝ mód – A jogosult felhasználók webes felületen keresztül érhetik el a hálózat erőforrásait, leegyszerűsített formában, akár Internet-kávézóból, akár tenyérszámítógépről.

Nem szükséges a kliensek kézi telepítése, fenntartása vagy támogatása, hiszen a Secure Access kliens automatikusan frissül a hálózathoz történő csatlakozáskor. Kombinált hardver-szoftver eszköz lévén a Firebox SSL gyorsan üzembe helyezhető, megbízható megoldás, kompatibilitási problémák nélkül.

A Firebox SSL használata nagyfokú biztonságot nyújt a távoli végponttól a hálózatig, felügyelt és nem felügyelt eszközökön, minden protokollon.
• Folyamatosan ellenőrzi a kapcsolódó végpont biztonsági állapotát, beleértve a távoli IP-címet, a tûzfal beállításait, az operációs rendszer, a javítócsomagok és a vírusvédelmi szoftver állapotát.
• A 196-bites TLS titkosítás minden OpenSSL-alapú titkosítást támogat, beleértve a 3DES és RC4 metódusokat.
• A belső hálózat IP címeinek elrejtésével megakadályozza programférgek beszivárgását.
• A Firebox X tûzfal-rendszerekkel együtt telepíthető.
• LDAP, Radius, Windows Domain és RSA SecurID authentikáció támogatásával a felhasználói csoportokhoz különféle hozzáférési szabályok alakíthatók ki.

Adatok
Hardver: A Firebox X Core sorozatból ismert 1,26 GHz-es Intel alapú appliance, kiegészítve egy 40 GB merevlemezzel
Teljesítmény-adatok:
– maximális sebesség: 75 Mbit/sec
– egyidejű VPN kapcsolatok: 205
– Secure Access kapcsolatok: 205
– kiosk mode kapcsolatok: 3
– aktív hálózati csatlakozások: 2x 10/100

Magyarországon a PiK-SYS Kft., a WatchGuard Technologies Inc. professzionális partnere forgalmazza és támogatja az amerikai cég biztonsági megoldásait.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés