Connect with us

technokrata

40 százalékos forgalomnövekedés az F-Secure-nál

Dotkom

40 százalékos forgalomnövekedés az F-Secure-nál

Az F-Secure Corporation vírusvédelmi termékeinek forgalma 40 százalékkal emelkedett, erős volt a növekedés az internetszolgáltatói és a fogyasztói üzletágban egyaránt.

Az F-Secure második negyedéves összbevétele 14,7 millió euróra nőtt, az adózás előtti nyeresége pedig 1,5 millió euró volt. 2005 első felében a cég legfontosabb üzleti befektetései K+F projektekre, kereskedelmi és marketingtevékenységekre, valamint új szakemberek toborzására irányultak. A negyedév végére összesen 366 főre nőtt az F-Secure alkalmazottainak száma, ami 27 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

„Munkatársaink szakértelme a sikerünk kulcstényezője. Kreativitásuk, szakértelmük, és munkájuk kiváló minősége elsődleges fontosságú, hiszen általuk biztosíthatjuk a folyamatos üzletmenetet és ügyfeleink biztonságos internetkapcsolatát. Ez egyre fontosabbá válik, hiszen az IT-biztonságot egyre többen igénylik szolgáltatásként, nem pedig termékként. Ezt a tendenciát cégünk tudatosan követi, éppen ezért stratégiánk fontos része szolgáltatásaink egyre szélesebb körű bevezetése” – mondta el Risto Siilasmaa, az F-Secure Corporation elnök-vezérigazgatója.

Az internetszolgáltatói üzletág 87 százalékkal nőtt 2005 második negyedévében. Az F-Secure piacvezető az európai ISP piacon, bevételének megközelítőleg kétharmada érkezik az északi-európai országokon kívülről. A vállalat immár 63 internetszolgáltatóval kínálja közösen biztonsági szolgáltatásait. A negyedév végén az F-Secure együttműködését kötött a PCCW-vel, Hong Kong egyik fő internetszolgáltatójával, amely fontos mérföldkő a társaság ázsiai terjeszkedésében.

A második negyedévben a vállalat bemutatta vállalati ügyfelei számára az F-Secure Anti-Virus Client Security 6.0 termékét. Ez az első olyan termék, amely vírusirtó, tűzfal és behatolásvédelmi megoldásokkal, valamint integrált víruskitörés-figyelő és -jelző rendszerrel együtt kínál kémprogramok elleni védelmet.

Az F-Secure továbbfejlesztette új Adatbiztonsági Laborját is, melyben most már egy elektromágnesesen árnyékolt szoba is segíti a kutatókat a vezeték nélkül terjedő vírusok vizsgálatában. „Sok energiát fektetünk abba, hogy megerősítsük technológiai vezető szerepünket. Az internetes bűnözők a meggazdagodás reményében, egyre nagyobb szakértelemmel fejlesztenek újabb és újabb rosszindulatú kódokat, ezért a hagyományos védelem már nem elegendő” – mondta el Pirkka Palomäki, az F-Secure kutatás-fejlesztési ügyvezető alelnöke.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle