Connect with us

technokrata

Webroot: túl a 100 ezrediken

Dotkom

Webroot: túl a 100 ezrediken

A Webroot Software bejelentette, hogy a cég spyware-leíró adatbázisa túllépte a 100.000 egyedi azonosítós határt.

Ahogy a kémprogramok által okozott fenyegetettség fokozatosan nő, úgy nő az igény az automatizált kutatások iránt is, hogy lépést tudjunk tartani a kémprogramok egyre gyorsabb megjelenésével és terjedésével. Az idei év első hat hónapjában a valós („in the wild“) kémprogramok száma megduplázódott. Hogy ezzel a hatalmas és egyre növekvő mennyiséggel a Webroot adatbázisa megbirkózzon, a cég két technológia előnyeit egyesítette: a dedikált belső „Fenyegetés-Kutató Csapat“ szakembereinek tudását és munkáját, valamint a „Phileas“ a Webroot saját automatizált keresőrendszerét, amit kifejezetten a kémprogramok azonosítására fejlesztettek ki. A Webroot a SpySweeper termékének 2002. évi bevezetése óta keresi, elemzi, azonosítja a kémprogramok egyedi azonosítóit (trace).

„Amennyire lenyűgöz és büszkeséggel tölt el Fenyegetés-Kutató Csapatunk valamint a Phileas védelme többmillió felhasználónk számára a több mint 100.000 kémprogram-nyomtól, még inkább riaszt, hogy a naponta felfedezett új egyedi nyomok száma, elképesztő méretekben nő.“ – jelentette ki C. David Moll, a Webroot CEO-ja. „A kémprogram-gyártók anyagilag érdekeltek, tehát nem könnyű leállítani őket. Minél hatékonyabban akadályozzuk rosszindulatú tevékenységüket, annál több erőfeszítést tesznek az új, komplex spyware fenyegetések kifejlesztésére.“Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd