Connect with us

technokrata

TNS: a pénzügyi teljesítmény és az IT kapcsolata

Dotkom

TNS: a pénzügyi teljesítmény és az IT kapcsolata

A Juniper Networks megbízásából a TNS által készített új felmérés szerint erős kapcsolat fedezhető fel a cégek pénzügyi teljesítménye és az IT felhasználás között.

A felmérésben 560 olyan céget vizsgáltak Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában, amelyek jövedelme meghaladta a 100 millió dollárt. A legfőbb eredmény az volt, hogy a nagyobb pénzügyi teljesítménnyel bíró cégeknél nagyobb hangsúlyt fektettek a technológiára, és ezek a cégek alkalmaztak leginkább új technológiákat is. Ez bármilyen méretű, földrajzi elhelyezkedésű és bármilyen szektorban található cégre igaznak bizonyult. Az ilyen jellegű cégeket a Juniper Networks „dinamikus vezetőknek” nevezte.

A dinamikus vezetők a felmérésben szereplő cégek 25%-át tették ki, és válaszaik meglehetősen következetes sémát követtek. Mind úgy gondolták, hogy az IT elősegíti üzletmenetüket, és stratégiai eszközeik között tartották számon, amely segíti őket, más cégek megelőzésében. Átlagosan 30%-kal nagyobb bevétel-növekedés volt tapasztalható itt, mint más cégeknél.

„A mi ingatlanjaink a legjobb minőségű vendég-élményt nyújtják, a luxuskivitelű szobák, izgalmas játéktermek, nagyszerű szórakozási lehetőségek, ínyenc konyha és hasonlók segítségével” – mondta el Laura Fucci, az MGM MIRAGE, az egyik dinamikus vezető alelnöke és igazgatója. „Annak érdekében, hogy vendégeink mindig a legjobb vendég-élményben részesülnek, hálózatunknak mindig bekapcsolva kell lennie, a nap 24 órájában, a hét minden napján biztosítva így a szolgáltatásokat. A szünet nélküli, hibatűrő hálózati infrastruktúrával a vendégeket a legmagasabb szinten ki tudjuk elégíteni.”

A felmérés azt bizonyítja, hogy az IT költségek megtérülő befektetésnek számítanak. „Az IT teszi pénzügyileg sikeresebbé a cégeket, vagy a sikeresebb cégek többet fektetnek be az IT terén? Ezzel a kérdéssel már évek óta küzd az iparág” – mondta Kim Perdikou a Juniper Networks Infrastruktúra Üzleti Egységének vezetője. „Ez a felmérés azt mutatja, hogy a sikeres, növekvő cégek az IT-t stratégiájuk részének tekintik, és ennek megfelelően invesztálnak is. Más szóval, ez egy jó értelemben vett ördögi kör: az IT-re fordított stratégiai befektetések növelik a termelékenységet és elősegítik a növekedést. Ez a növekedés pedig ösztönzi a további technológiai befektetéseket, és így tovább.”

A felmérés eredményei alapján a Juniper Networks egy részletes profilt alakított ki a dinamikus vezetőkről:

o A technológia üzletmenetük fontos részét képezi: cégüket úgy ítélik meg, hogy az erősen függ a valós-idejű tranzakcióktól és az automatizált folyamatoktól. Ezért az IT teljesítménnyel kapcsolatos elvárásaik nagyon magasak. 30%-kal kevésbé toleránsak a 30 percnél hosszabb ideig tartó technológiai okokra visszavezethető termelés-kiesésekkel szemben.

o A dinamikus vezetők a termelékenységre és a működési hatékonyságra koncentrálnak, és stratégiailag használják fel a technológiát, ennek elérésére. 30%-kal nagyobb valószínűséggel alkalmaznak mobil munkaerőt. Amikor informatikai eszközöket vagy szolgáltatásokat vásárolnak, inkább a termelékenység növelése, mintsem a költségcsökkentés vezérli őket.

o A dinamikus vezetők több folyamatban lévő IT projekttel rendelkeznek, mint a többi megkérdezett cég és gyorsabban is alkalmazzák az új technológiákat. A hálózatok terén 40%-kal nagyobb a valószínűsége, hogy drótnélküli helyi hálózattal rendelkezzenek, és 50%-kal nagyobb annak az esélye, hogy virtuális magánhálózatot (VPN) használjanak a távoli telephelyek összekötésére. 40%-kal nagyobb valószínűséggel alkalmaznak MPLS technológiát, a hatékonyabb sávszélesség-menedzsment (QoS) érdekében. Egyetlen integrált IP alapú hálózatuk van a hang- és adatforgalom.

o A dinamikus vezetők átfogó és egyben dinamikus szemlélettel rendelkeznek a tervezés és az IT vásárlások terén. Például, 30%-kal nagyobb valószínűséggel alkalmaznak átfogó biztonsági stratégiát, ahelyett, hogy alulról építkezve részletekből építenék fel azt . A dinamikus vezetőknek 50%-kal nagyobb az esélye az üzleti változásokra, beleértve a kibővülést, fúziót és felvásárlásokat, így minden tervnek teret kell hagynia a változásokra.

o A dinamikus vezetők vezető helyen állnak, amikor a technológia felhasználásáról van szó a jogszabályok támasztotta elvárások teljesítése érdekében. 35%-kal több dinamikus vezető fektet be dokumentum menedzsment rendszerekbe, és 36%-kal több cég fektet be Fibre Channel tároló hálózatokba.

A felmérés, amelyet a TNS végzett, az IT vezetőket kérdezte meg, a vállalati technológiával kapcsolatos hozzáállásukról, illetve a technológia felhasználásáról, és ennek megfelelően szegmensekre osztotta a cégeket. A szegmenseket ezután a vállalati és pénzügyi adatokkal is összevetették.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd