Connect with us

technokrata

TNS: a pénzügyi teljesítmény és az IT kapcsolata

Dotkom

TNS: a pénzügyi teljesítmény és az IT kapcsolata

A Juniper Networks megbízásából a TNS által készített új felmérés szerint erős kapcsolat fedezhető fel a cégek pénzügyi teljesítménye és az IT felhasználás között.

A felmérésben 560 olyan céget vizsgáltak Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában, amelyek jövedelme meghaladta a 100 millió dollárt. A legfőbb eredmény az volt, hogy a nagyobb pénzügyi teljesítménnyel bíró cégeknél nagyobb hangsúlyt fektettek a technológiára, és ezek a cégek alkalmaztak leginkább új technológiákat is. Ez bármilyen méretű, földrajzi elhelyezkedésű és bármilyen szektorban található cégre igaznak bizonyult. Az ilyen jellegű cégeket a Juniper Networks „dinamikus vezetőknek” nevezte.

A dinamikus vezetők a felmérésben szereplő cégek 25%-át tették ki, és válaszaik meglehetősen következetes sémát követtek. Mind úgy gondolták, hogy az IT elősegíti üzletmenetüket, és stratégiai eszközeik között tartották számon, amely segíti őket, más cégek megelőzésében. Átlagosan 30%-kal nagyobb bevétel-növekedés volt tapasztalható itt, mint más cégeknél.

„A mi ingatlanjaink a legjobb minőségű vendég-élményt nyújtják, a luxuskivitelű szobák, izgalmas játéktermek, nagyszerű szórakozási lehetőségek, ínyenc konyha és hasonlók segítségével” – mondta el Laura Fucci, az MGM MIRAGE, az egyik dinamikus vezető alelnöke és igazgatója. „Annak érdekében, hogy vendégeink mindig a legjobb vendég-élményben részesülnek, hálózatunknak mindig bekapcsolva kell lennie, a nap 24 órájában, a hét minden napján biztosítva így a szolgáltatásokat. A szünet nélküli, hibatűrő hálózati infrastruktúrával a vendégeket a legmagasabb szinten ki tudjuk elégíteni.”

A felmérés azt bizonyítja, hogy az IT költségek megtérülő befektetésnek számítanak. „Az IT teszi pénzügyileg sikeresebbé a cégeket, vagy a sikeresebb cégek többet fektetnek be az IT terén? Ezzel a kérdéssel már évek óta küzd az iparág” – mondta Kim Perdikou a Juniper Networks Infrastruktúra Üzleti Egységének vezetője. „Ez a felmérés azt mutatja, hogy a sikeres, növekvő cégek az IT-t stratégiájuk részének tekintik, és ennek megfelelően invesztálnak is. Más szóval, ez egy jó értelemben vett ördögi kör: az IT-re fordított stratégiai befektetések növelik a termelékenységet és elősegítik a növekedést. Ez a növekedés pedig ösztönzi a további technológiai befektetéseket, és így tovább.”

A felmérés eredményei alapján a Juniper Networks egy részletes profilt alakított ki a dinamikus vezetőkről:

o A technológia üzletmenetük fontos részét képezi: cégüket úgy ítélik meg, hogy az erősen függ a valós-idejű tranzakcióktól és az automatizált folyamatoktól. Ezért az IT teljesítménnyel kapcsolatos elvárásaik nagyon magasak. 30%-kal kevésbé toleránsak a 30 percnél hosszabb ideig tartó technológiai okokra visszavezethető termelés-kiesésekkel szemben.

o A dinamikus vezetők a termelékenységre és a működési hatékonyságra koncentrálnak, és stratégiailag használják fel a technológiát, ennek elérésére. 30%-kal nagyobb valószínűséggel alkalmaznak mobil munkaerőt. Amikor informatikai eszközöket vagy szolgáltatásokat vásárolnak, inkább a termelékenység növelése, mintsem a költségcsökkentés vezérli őket.

o A dinamikus vezetők több folyamatban lévő IT projekttel rendelkeznek, mint a többi megkérdezett cég és gyorsabban is alkalmazzák az új technológiákat. A hálózatok terén 40%-kal nagyobb a valószínűsége, hogy drótnélküli helyi hálózattal rendelkezzenek, és 50%-kal nagyobb annak az esélye, hogy virtuális magánhálózatot (VPN) használjanak a távoli telephelyek összekötésére. 40%-kal nagyobb valószínűséggel alkalmaznak MPLS technológiát, a hatékonyabb sávszélesség-menedzsment (QoS) érdekében. Egyetlen integrált IP alapú hálózatuk van a hang- és adatforgalom.

o A dinamikus vezetők átfogó és egyben dinamikus szemlélettel rendelkeznek a tervezés és az IT vásárlások terén. Például, 30%-kal nagyobb valószínűséggel alkalmaznak átfogó biztonsági stratégiát, ahelyett, hogy alulról építkezve részletekből építenék fel azt . A dinamikus vezetőknek 50%-kal nagyobb az esélye az üzleti változásokra, beleértve a kibővülést, fúziót és felvásárlásokat, így minden tervnek teret kell hagynia a változásokra.

o A dinamikus vezetők vezető helyen állnak, amikor a technológia felhasználásáról van szó a jogszabályok támasztotta elvárások teljesítése érdekében. 35%-kal több dinamikus vezető fektet be dokumentum menedzsment rendszerekbe, és 36%-kal több cég fektet be Fibre Channel tároló hálózatokba.

A felmérés, amelyet a TNS végzett, az IT vezetőket kérdezte meg, a vállalati technológiával kapcsolatos hozzáállásukról, illetve a technológia felhasználásáról, és ennek megfelelően szegmensekre osztotta a cégeket. A szegmenseket ezután a vállalati és pénzügyi adatokkal is összevetették.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek