Connect with us

technokrata

EADS, Siemenes, Nokia a német biztonsági erők digitális hang- és adatszolgáltatási pályázatán

Dotkom

EADS, Siemenes, Nokia a német biztonsági erők digitális hang- és adatszolgáltatási pályázatán

Az EADS minősítést szerzett a biztonsági feladatokat ellátó német hatóságok és szervezetek (BOS – Behörden und Organisationen mit Sicherheitsaufgaben) országos digitális hang- és adatszolgáltatási rádiórendszerének kiépítésére kiírt versenyben való részvételre. Ennek alapján a német Szövetségi Belügyminisztérium beszerzési hivatala felkérte az EADS-t, hogy tegye meg ajánlatát.

Az EADS fővállalkozóként vesz részt a versengésben. A pályázaton a Siemens-szel és a Nokiával közösen indul és ezzel az informatika, a távközlés és a rádiótechnika világszerte piacvezető vállalatainak erőforrásait egyesíti. Az EADS évek óta a BOS partnere, és vállalatai, – az AEG és a Telefunken révén – évtizedek óta meghatározta a biztonsági erők rádiókommunikációját. Az EADS így minden más vállalatnál jobban egyesíti az analóg és digitális rádiótechnológiához fűződő képességeket a BOS bevetési-taktikai követelményeivel. Az EADS 1988 óta szállít és telepít digitális rádiórendszereket a biztonsági szervezetek számára. Partner vállalataival együtt eddig 30 országban 80 digitális rádiórendszert valósított meg, közülük 10 országos hálózatot. A BOSNET programban olyan tapasztalatai összegződnek, mint a kipróbált folyamatok, a szolid metodika, a professzionális projekt-menedzsment és a specializált, magasan motivált személyzet.

A projektben a Siemens és a Nokia fontos alvállalkozókként vesznek részt. Az EADS rendszerintegrátorként egy fejlődőképes platformon egyesíti partnerei és beszállítói technológiáit és részegységeit. Az EADS, a Siemens és a Nokia termékek és megoldások know-how-jainak egyedi kombinációja a sikeres megvalósítás garanciája. Az EADS és partnerei Európában már Belgiumban, Bulgáriában, Finnországban, Franciaországban, Spanyolországban, Romániában, Svájcban, Szlovákiában és Görögországban valósítottak meg fővállalkozásban, vagy közreműködéssel digitális biztonsági rádióhálózatokat. További projektek jelenleg is folyamatban vannak.

A németországi méretű projektekben meghatározó jelentősége van a gyakorlatban bevált technológiának, a tapasztalatokon nyugvó gazdaságos és határidőben történő megvalósításnak. Az EADS és partnerei jól felkészültek erre: átfogó kompetenciák birtokában vannak a technológiától kezdve az integráción át az üzemeltetésig. A BOS digitális rádió számára az EADS egy olyan technikai megoldást fog kínálni, amely a Nokia TETRA technológián alapul és ezzel optimálisan megfelel a német BOS követelményeinek. A Nokia Professional Mobile Radio (PMR) üzleágának sikeres átvételét követően az EADS rendelkezni fog mindkét világszerte elterjedt professzionális digitális rádió szabvánnyal, a TETRAPOL-lal és a TETRA-val. Ez hangsúlyozza az EADS elkötelezettségét a professzionális rádiókommunikáció terén. A vállalat mindkét technológiát továbbfejleszti, hogy ezáltal a meglévő és jövőbeli ügyfelei számára a specifikus feladatokra a legjobb megoldást kínálhassa. Az Európai Bizottság az átvételt kartell- és versenyjogi szempontból jóváhagyta. A Nokia eddig összesen 60 TETRA hálózatot szállított 30 országba és ezzel a TETRA rendszereket kínáló vállalatok között vezető pozíciót tölt be.

A Defence and Communications Systems (DCS) az EADS rendszerháza, amely az EADS Védelmi és Defence & Security Systems (DS) részlegének integrált része.

A védelmi ágazatot képviselő DS részleg 2004-ban mintegy 5,4 milliárd euró árbevételt ért el és tíz országban, megközelítőleg 23 000 alkalmazottja van. Integrált rendszer megoldásokat kínál a harci repülőgépek és nemzetbiztonsági egységek új kihívásokkal teli kiszolgálására. Jelen van a harci repülőgépek, a rakéta rendszerek, az intelligens, az ember által, illetve ember nélkül vezérelt határvédelmi és felderítő rendszerek (ISR) területén is, valamint a harcászati vezérlőrendszerek, a védelmi elektronika, az érzékelők és légi közlekedési elektronika, illetve a kapcsolódó szolgáltatások piacán.

Az EADS az űrrepülés-ipari-, a védelmi- és a kapcsolódó szolgáltatások globális piacvezetője. 2004-ben a társaság értékesítése 31,8 milliárd euró volt, és mintegy 110.000 főt foglalkoztatott.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd