Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tranzakciókezelés szolgáltatásorientált alapokon

Dotkom

Tranzakciókezelés szolgáltatásorientált alapokon

Megjelent a BEA Systems nagyforgalmú tranzakciókezelő szoftvertermékének legújabb verziója, a BEA Tuxedo 9.0

A BEA Tuxedo a világ vezető tranzakciókezelő felügyelőprogramja (TPM), amelyen C, COBOL, C++ és CORBA C++ szoftveralkalmazások futtathatók osztott és heterogén környezetben. A Tuxedo képes a legnagyobb teljesítményű, másodpercenként 5000-nél több tranzakciót lebonyolító, egyszerre tízezernél is több felhasználót ellátni képes alkalmazások támogatására. A Tuxedón futó alkalmazások között megtalálhatók olyan, az üzletmenet szempontjából kritikus jelentőségű ügyfélszolgálati megoldások, mint például a foglalási rendszerek, illetve irodai háttértámogató folyamatok, mint az emberi erőforrás-kezelés vagy a pénzügyi tevékenységek – adta hírül az Alerant Rt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.

A most megjelenő verzió legfontosabb újítása a kiterjeszthetőség és a SOA-támogatás növelése. Ennek érdekében szorosabb integráció alakítható ki több WebLogic eszközzel. Egyrészt a BEA WebLogic Serverrel a WebLogic Tuxedo Connectoron keresztül, amely kétirányú, központ nélküli (peer-to-peer), több platformon alkalmazható együttműködést tesz lehetővé, teljeskörű tranzakciós és biztonsági védelemmel. Másrészt a BEA AquaLogic Service Bus-szal, a kategóriájában első olyan termékkel, amely egyesíti magában az Enterprise Service Bus (vállalati szolgáltatásokat kezelő busz) és a Web Services (webes szolgáltatások) kezelésére szolgáló képességeket.

A szélesebb körű használatot erősíti az XML támogatottság növelése, többek közt egy frissített Xerces parser, valamint XML–FML irányú transzformációs szolgáltatás segítségével.

A BEA Tuxedo 9.0 a szolgáltatások minőségének növelése érdekében is több újdonságot tartalmaz, így például a többszálú domainátjárót, mellyel növelhető a WebLogic Tuxedo Connector áteresztőképessége, valamint a meglévő alkalmazások szolgáltatási minősége.

A Tuxedo-ban, a fejlesztések eredményeképpen több új, a biztonságot növelő tulajdonság jelent meg. Így az egyszeri webes belépést (SSO) lehetővé tevő Kerberos támogatására szolgáló beépülő biztonsági modulok, valamint az elektronikus aláírásokat támogató CERT-C nyilvános kulcs-alapú alkalmazásokhoz használt infrastruktúra (PKI). Ezek az új tulajdonságok szabványos alapú támogatást nyújtanak az SSO, illetve a feltörés ellen biztosító és a letagadhatatlanságot szavatoló adatvédelem számára.

A Tuxedo új verziójának megjelenését igen nagy érdeklődés kísérte, hiszen a világ legnagyobb vállalatai közül többnél is – a távközléstől a pénzügyi szolgáltatásokon és a légitársaságokon keresztül egészen a kiskereskedelemig – BEA Tuxedo-alapon futó alkalmazások adják a legösszetettebb, stratégiai fontosságú tranzakciókezelő rendszerek gerincét, így például a bankok közötti elektronikus átutalásokért, a bankjegykiadó automatákért (ATM) vagy a távközlési szolgáltatások számlázásáért felelős rendszerekét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés