Connect with us

technokrata

Mobilvírusok terjednek az atlétikai világbajnokság helyszínén

Dotkom

Mobilvírusok terjednek az atlétikai világbajnokság helyszínén

A finn hírközlési felügyelet riasztást adott ki weblapján a Helsinkiben tartott atlétikai világbajnokság helyszínén terjedő mobilvírusokról.

Az F-Secure és a TeliaSonera, a skandináv és balti régió vezető telekommunikációs vállalata egyesítette erőit, hogy megakadályozzák a világbajnokság helyszínén több esetben észlelt Cabir mobilféreg terjedését. Azok a sportrajongók, akik mobilvírus fertőzésre gyanakszanak, felkereshetik a stadionban található Sonera ügyfélszolgálati központot, ahol a gyanús telefont megvizsgálják, és eltávolítják róla a vírusokat. A Sonera a helyszíni ügyfélszolgálaton segíti letölteni az F-Secure Mobile Anti-Virus szoftvert, és szintén segítséget nyújt a szoftver telefonokra telepítésében. A mobilvédelmi megoldás a világbajnokság minden látogatója számára egy hónapig ingyenes.

„A Bluetooth kapcsolaton vagy MMS üzenetekben terjedő rosszindulatú kódok megjelenése teljesen általános jelenség az olyan nagy eseményeken, amelyekre országok tucatjaiból érkeznek. Ugyanez a jelenség volt tapasztalható más rendezvényeken, például a nemrégiben rendezett Live 8 koncerten is. Ha mindenképpen bekapcsolva szeretné hagyni a Bluetooth kapcsolatot a tömegben, akkor fokozottan ajánlott valamilyen biztonsági szoftver használata” – mondta el Mikko Hyppönen, az F-Secure Corporation anti-vírus kutatási igazgatója.

„Azon vagyunk, hogy a látogatók intelligens mobiltelefonjaik fejlett szolgáltatásaival fokozhassák a bajnokságon szerzett élményeiket. Már korábban is tettünk óvintézkedéseket annak érdekében, hogy a Sonera ügyfelek telefonjait ne fertőzhessék meg ismert vírusok MMS-eken keresztül, most pedig, a világbajnokság ideje alatt egy hatékony biztonsági szoftverrel akadályozzuk meg a rosszindulatú kódok terjedését” – nyilatkozta Pasi Mehtonen, a TeliaSonera Finland mobil szolgáltatásokért felelős alelnöke.

Az F-Secure Mobile Anti-Virus a jelenleg elérhető legátfogóbb megoldás az intelligens telefonok kártékony tartalom – mobilvírusok, férgek, trójaiak, kéretlen üzenetek és hibásan működő alkalmazások – elleni védelméhez. Az F-Secure Mobile Anti-Virus mobil eszközön futó valósidejű védelmet és automatikus vírusvédelmi frissítéseket kínál szabadalmaztatott SMS frissítési mechanizmuson és HTTPS kapcsolaton keresztül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle