Connect with us

technokrata

Mobilvírusok terjednek az atlétikai világbajnokság helyszínén

Dotkom

Mobilvírusok terjednek az atlétikai világbajnokság helyszínén

A finn hírközlési felügyelet riasztást adott ki weblapján a Helsinkiben tartott atlétikai világbajnokság helyszínén terjedő mobilvírusokról.

Az F-Secure és a TeliaSonera, a skandináv és balti régió vezető telekommunikációs vállalata egyesítette erőit, hogy megakadályozzák a világbajnokság helyszínén több esetben észlelt Cabir mobilféreg terjedését. Azok a sportrajongók, akik mobilvírus fertőzésre gyanakszanak, felkereshetik a stadionban található Sonera ügyfélszolgálati központot, ahol a gyanús telefont megvizsgálják, és eltávolítják róla a vírusokat. A Sonera a helyszíni ügyfélszolgálaton segíti letölteni az F-Secure Mobile Anti-Virus szoftvert, és szintén segítséget nyújt a szoftver telefonokra telepítésében. A mobilvédelmi megoldás a világbajnokság minden látogatója számára egy hónapig ingyenes.

„A Bluetooth kapcsolaton vagy MMS üzenetekben terjedő rosszindulatú kódok megjelenése teljesen általános jelenség az olyan nagy eseményeken, amelyekre országok tucatjaiból érkeznek. Ugyanez a jelenség volt tapasztalható más rendezvényeken, például a nemrégiben rendezett Live 8 koncerten is. Ha mindenképpen bekapcsolva szeretné hagyni a Bluetooth kapcsolatot a tömegben, akkor fokozottan ajánlott valamilyen biztonsági szoftver használata” – mondta el Mikko Hyppönen, az F-Secure Corporation anti-vírus kutatási igazgatója.

„Azon vagyunk, hogy a látogatók intelligens mobiltelefonjaik fejlett szolgáltatásaival fokozhassák a bajnokságon szerzett élményeiket. Már korábban is tettünk óvintézkedéseket annak érdekében, hogy a Sonera ügyfelek telefonjait ne fertőzhessék meg ismert vírusok MMS-eken keresztül, most pedig, a világbajnokság ideje alatt egy hatékony biztonsági szoftverrel akadályozzuk meg a rosszindulatú kódok terjedését” – nyilatkozta Pasi Mehtonen, a TeliaSonera Finland mobil szolgáltatásokért felelős alelnöke.

Az F-Secure Mobile Anti-Virus a jelenleg elérhető legátfogóbb megoldás az intelligens telefonok kártékony tartalom – mobilvírusok, férgek, trójaiak, kéretlen üzenetek és hibásan működő alkalmazások – elleni védelméhez. Az F-Secure Mobile Anti-Virus mobil eszközön futó valósidejű védelmet és automatikus vírusvédelmi frissítéseket kínál szabadalmaztatott SMS frissítési mechanizmuson és HTTPS kapcsolaton keresztül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd