Connect with us

technokrata

Macedóniában is csökken a vezetékes telefonhasználat a mobil helyettesítés miatt

Dotkom

Macedóniában is csökken a vezetékes telefonhasználat a mobil helyettesítés miatt

Magyar Telekom Csoport nemzetközi vezetékes szolgáltatások: költségcsökkentés a nyereségesség megőrzése érdekében, a Telekom Montenegro konszolidálása.

A Magyar Telekom Csoportnál a szegmensek közötti kiszűrések előtti bevételek 7,6%-kal 25 milliárd forintra nőttek 2005. I. félévben, az EBITDA 9,1 milliárd forint, az EBITDA-ráta 36,5% volt. A MakTel vezetékes szolgáltatásainak bevételei csökkentek, mivel a mobil helyettesítés következtében a bevételt hozó ügyfélbázis szűkült. Az eredményekre hatással volt az alacsonyabb forgalom és a kedvezőtlen árfolyamváltozás is. A szigorú költségcsökkentési erőfeszítéseknek köszönhetően azonban minden költségsoron javulás mutatkozott, így a MakTel vezetékes szolgáltatásainak EBITDA rátája erős, 45,5%-ot ért el.

A Telekom Montenegro vezetékes szolgáltatásai 4,2 milliárd forint bevételt generáltak, ám a 2005. II. negyedévben létszámleépítésekre képzett 1,3 milliárd forint céltartalék következtében az EBITDA negatív, -0,4 milliárd forint volt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek