Connect with us

technokrata

Hazai igényekre szabva – ország- és iparág-specifikus Navision bővítmények

Dotkom

Hazai igényekre szabva – ország- és iparág-specifikus Navision bővítmények

A Revolution Software, a Microsoft Magyarország hivatalos partnere a napokban mutatta be a Microsoft Navision vállalatirányítási rendszerhez fejlesztett kiegészítő moduljait.

A Revolution Software saját Microsoft Navision felhasználói részére speciális bővítményeket fejlesztett ki a Navision-rendszerhez, amelyek megkönnyítik a hazai vállalkozások szoftverhasználatát, és a szűkebb anyagi lehetőségekkel rendelkezők számára is lehetővé teszik a szoftverben rejlő lehetőségek kihasználását.

Házi Pénztár
A Navision nemzetközi alapszoftvere eredendően nem tartalmaz Házi Pénztár funkciót, mivel Európa nagy részén a készpénzmozgások teljességgel eltűntek, így nemzetközi szinten nem volt szükség e funkció kifejlesztésére és beépítésére. A magyarországi vállalatok pénzügyi működéséhez azonban elengedhetetlen a Házi Pénztár megléte. Ezért a Revolution saját rendszeréhez korábban kifejlesztett és sok száz felhasználó által már tesztelt megoldását ültette át Navision-környezetre.

Banki Kommunikáció
A ma a hazai piacon megtalálható Navision banki kommunikációs hozzáfejlesztések sajnos elsősorban a küldő oldalra fókuszálnak, és figyelmen kívül hagyják a banki visszajelzések fogadását. Ennek oka elsősorban az, hogy a fejlesztés során nehézséget jelent a különféle bankok eltérő formátummal való kommunikációjának kezelése. A Revolution Software ezt a piaci rést kívánta betölteni a legújabb Navision bővítményével, amelyet a saját meglévő rendszerére kialakított, hét hazai pénzintézet információinak fogadására alkalmas banki kommunikációs moduljának ügyféltapasztalatait felhasználva fejlesztett ki.

„A rendszerhez a küldő oldal mellé egy olyan fogadó oldali algoritmust is kifejlesztettünk, amely a bank által átküldött adatokból megállapíthatóvá teszi akár azt is, hogy melyik ügyfelünk mely számláját egyenlítette ki.” – mondta Juhász Zsolt, a Revolution Software Termék- és Szolgáltatás Üzletág igazgatója. „Ezeknek az algoritmusoknak a segítségével nyomon követhetővé válik a beérkezett pénzösszegek útja, lekérdezhetővé válnak a tranzakciók adatai is. Új bankformátumra való igény esetén pedig nagyon rövid idő alatt elkészíthető egy olyan kiegészítő funkció, amely az új banktól is lehetővé teszi az adatfogadást.”

Vezetői információs rendszer
A Business Analytics bővített verziója nem került honosításra – ennek pótlására fejlesztette ki a Revolution Vezetői Információs Rendszerét, amely a fejlesztő cég korábbi alkalmazásai elemző rendszereinek adaptációjával valósult meg. Az új modul nem korlátozódik egyetlen rendszerre, hanem több rendszerből is képes adatokat gyűjteni. A programcsomag installálása után az Excel függvénykészlete automatikusan kibővül, az adott alkalmazások mellett 20-30 kiegészítő függvény is megjelenik, amelyek segítségével igen bonyolult elemzések is elkészíthetők. A Dinamikus Listagenerátor alapösszefüggések tárolására alkalmas (például a foglalkoztatott kereskedők értékesítéséről kínál információkat). Ezzel a két eszközzel egy olyan csomag alakítható ki, ami mind táblázatos, mind lista-típusú leképezéseket is valódi vezetői információkat tartalmazó rendszerré tud összefogni. A listák áttehetők Excelbe, vagy akár e-mailben is elküldhetők.

Vállalatindító modul
A Revolution az egyszerűbb gazdálkodású cégek gyors indítására, és a bevezetési idő minimalizálására készítette el a piacon jelentős érdeklődésre számot tartó Vállalatindító modulját, amelynek segítségével a korábbi bevezetési idők nagyságrendileg csökkenthetők. A Revolution saját bevezetési módszertanán alapuló, Vállalatindító modul talán legfontosabb erénye a rendszerparaméterezések meggyorsítása. E funkció segítségével ún. beállítási standardokat készíthetünk, melyek ideális esetben, módosítás nélkül felhasználhatók egy-egy új cég bevezetésekor. A beállítási standardok, olyan paraméterezést leíró táblázatok, melyeknek alkalmazásával a beállítási szakasz egyszerű esetben egy-két órára is lecsökkenthető.

Az új Navision bővítmények árfekvése a hazai vállalkozások anyagi lehetőségeinek figyelembe vételével került meghatározásra, vagyis egy átlag Navision árát egy-egy Revolution -modul nem drágítja jelentős mértékben: a felhasználók az alapár töredékéért juthatnak hozzá a kibővült funkciókhoz. Mivel a Navision alapszoftvere számos hasznos alkalmazást tartalmaz, a Revolution Software bővítményeinek köszönhetően a hazai vállalkozások számára is kiaknázhatóbbá válhatnak az alapszoftverben rejlő lehetőségek. A Microsoft nemzetközi tapasztalatára és a Revolution saját, hazai ügyviteli gyakorlati tapasztalatára építve készültek el a vállalatok indításához szükséges speciális fejlesztések.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák