Connect with us

technokrata

Symantec: 26%-os növekedés az első negyedévben

Dotkom

Symantec: 26%-os növekedés az első negyedévben

A vállalati terület teljesítménye és a növekedés világszerte erős volt.

A Symantec Corporation nyilvánosságra hozta a 2005. július 1-jén véget ért 2006. évi első pénzügyi negyedév eredményét. A Symantec 700 millió USD-t könyvelt el erre a negyedévre, amely az előző év azonos negyedévének 557 milliójához képest 26 százalékos növekedést jelent.

GAAP (Generally Accepted Accounting Principles = általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti eredmény: az első pénzügyi negyedév GAAP szerinti nettó bevétele 199 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévének 117 millió dolláros nettó bevételével szemben. Ez részvényenként 0,27 dolláros nyereséget jelent. Az előző év azonos negyedévében a nyereség 0,16 dollár volt.

A nem GAAP szerinti eredmény: A nem GAAP szerinti nettó bevétel a negyedik pénzügyi negyedévben 199 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévében ez az érték 128 millió dollár. A nem GAAP szerinti, részvényenkénti nyereség 0,27 dollár, ez 50 százalékkal magasabb, mint a 2004. júniusában véget ért negyedév 0,18 dolláros nyeresége.

A nem az általánosan elfogadott könyvelési alapelvek szerinti (nem GAAP) eredmény nem tartalmazza a felvásárlásokhoz kapcsolódó egyéb nem tárgyi eszközök és a törzsrészvény-alapú kompenzáció leírását, a felvásárolt, folyamatban levő kutatások és fejlesztések költségét, az átszervezési költségeket, a szabadalmak rendezésének költségét, a Veritas tervezett beolvasztásával kapcsolatos egyesítési tervek költségeit, valamint a kapcsolódó jövedelemadó-mentességet, illetve az Amerikai Munkahelyteremtési Törvény szerint a cég készpénz-visszahonosításával kapcsolatos adócsökkentést.

„A Symantec ebben a negyedévben elért sikere hasonló volt az úgyszintén igen jól teljesítő Veritas-éhoz.” – mondta John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója. „Eredményünk az egyesüléshez kapcsolódó tevékenységünk és a teljesítés közti egyensúly megteremtésében elért sikerünket bizonyítja.”

A jövedelem összetevői

A Symantec világméretű vállalati üzletága, amelybe a vállalatvédelem, a vállalati kezelés és a kapcsolódó szolgáltatások tartoznak, a teljes bevétel 49 százalékát hozva ebben a negyedévben az előző év azonos negyedévéhez képest 23 százalékkal nőtt. A teljes bevétel 38 százalékát képviselő vállalatvédelmi üzletág 26 százalékos növekedést mutat, a vállalatkezelési üzletág a teljes bevétel 10 százalékát képviselve 10 százalékot nőtt, a szolgáltatási üzletág 85 százalékos növekedésével a teljes bevétel 1 százalékát adja. A Symantec fogyasztói üzletága hozta a teljes bevétel 51 százalékát, növekedése 28 százalékos.

A külföldről származó bevételek az első negyedévben az összes bevétel 51 százalékát tették ki, a múlt év azonos negyedévéhez képest 27 százalékkal növekedtek. Az amerikai kontinensen (azaz az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában és Kanadában) 25 százalékos volt a növekedés. Az összes bevétel 55 százaléka innen származott. Az európai, a közel-keleti és az afrikai területről származott az összes bevétel 31 százaléka, itt 28 százalékos volt a növekedés. A Csendes-óceán ázsiai területe és Japán 22 százalékos növekedéssel az összes bevétel 14 százalékát adta.

A Veritas eredménye

A Veritas, mint önálló cég eredménye a júniusban véget ért negyedévben 529 millió dollár volt, ez az előző év hasonló időszakának eredményéhez képest 9 százalékos növekedést jelent. A nem a GAAP szerinti kiadások és az értékesítési költség 407 millió dollár, azaz a bevétel 77 százaléka volt. A nem a GAAP szerinti működési költségek és az értékesítési költség nem tartalmazza a felvásárláshoz kapcsolódó nem tárgyi eszközök és a törzsrészvény-alapú kompenzáció leírását, az egyesüléssel kapcsolatos kiadásokat és a kapcsolódó jövedelemadó-kedvezményt. A Symantec-nek a mostani jelentésben nyilvánosságra hozott pénzügyi eredménye nem tartalmazza a Veritas működéséből származó eredményt, mivel a Symantec és a Veritas egyesülése 2005. július 2-án, tehát a Symantec júniusban véget ért negyedéve után zárult le.

A negyedév kiemelkedő eseményei

  • A Symantec a negyedév folyamán 274, egyenként százezer dollárt meghaladó értékű szerződést kötött a világon, melyek közül 15 értéke az 1 millió dollárt is meghaladta. Ezeknek az üzletkötéseknek ötvenhárom százaléka többféle vállalati Symantec terméket és szolgáltatást tartalmazott. Ez az előző év azonos negyedévéhez képest 22 százalékos növekedést jelent.

  • A Symantec új, vagy kiterjesztett szerződést kötött többek között az Amica Mutual Insurance Company-vel, az Egyesült Államok legrégibb autó-viszontbiztosítójával, a Baltimore County Public Schools-zal, az ország 25 legnagyobb iskolarendszerének egyikével, a First Horizon National Corporationnel, az ország egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltató cégével, az Inova Health Systemmel, amely egy nem nyereségérdekelt, észak-virginiai közegészségügyi rendszer, valamint a Tellabs nevű, több mint 100 ország távközlési szolgáltatói számára készülő megoldásokat tervező, kifejlesztő, üzembe állító és támogató céggel.
  • A Symantec külföldön többek között az ING Vysya Bank Ltd Indiában több mint 3 millió ügyféllel és 400 fiókkal rendelkező vezető bankkal, az LG Electronics-szel, a világ egyik vezető digitális cégével, a Samsung Electronics Co. Ltd.-vel, a világ egyik legnagyobb mikrocsip-gyártójával, Dél-Korea vezető elektronikai cégével, valamint a VIVO-val, Latin-Amerika legnagyobb, több mint 37 millió ügyfelet magáénak mondható mobiltelefon-szolgáltatójával kötött szerződést.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek