Connect with us

technokrata

Európai notebookpiac: újra a HP az élen

Dotkom

Európai notebookpiac: újra a HP az élen

A Hewlett-Packard visszaszerezte az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban korábbi vezető szerepét, ami a noteszgépek piacát illeti.

A HP notebook szegmense igen impozáns, 55,5 százalékos bővülést produkált az elmúlt évi szállítási adatokhoz képest az EMEA régióban. Ez hozzávetőleg 11,1 százalékkal haladja meg az iparág átlagos növekedési szintjét, így nem meglepő, hogy a multinacionális vállalat ismét visszaszerezte vezető helyét ebben a piac ezen szegmensében. A Hewlett-Packard jelenleg a régió notebook piacának 16,4 százalékát tudhatja magáénak, ezzel pedig összes többi vetélytársát megelőzte, áll a Canalys piackutató vállalat jelentésében.

Hazem M. Bazan, a HP Közel-Keleti részlege Persony Systems csoportjának vezető menedzsere szerint különösen a közel-keleti terület járult hozzá az EMEA régió dinamikus bővüléséhez. Ezt a megállapítást a felmérést végző Canalys is megerősítette, megemlítve, hogy a HP agresszív piaci szereplésével volt képes újra vezető szerepbe kerülni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle