Connect with us

technokrata

Az emberek félelmeire építettek a júliusi kéretlen levelek

Dotkom

Az emberek félelmeire építettek a júliusi kéretlen levelek

A Clearswift legújabb Spam Index felmérésének eredményei szerint a levélszemét-küldők az emberek félelmeire alapoztak júliusban. Az elmúlt hónapban első alkalommal jelentek meg a postaládákban olyan levelek, melyek a különféle veszélyektől rettegőket szólítják meg. Az új típusú spamek az egyén, a család, és az otthon biztonságát védő termékeket reklámoztak.

„Védje meg gyermekét a szexuális bűnözéstől!” („Protect your child from sex offenders!”) vagy az „Ön nem látja őket, de ők látják önt!” („You can´t see it, but it can see you!”) tárgysorú és ehhez hasonló levelekkel próbáltak a spammerek eltérni a megszokott kéretlen levelek stílusától. Júliusban még olyan elektronikus útmutatók is terjedtek, melyek szülőknek próbáltak tanácsot adni, hogyan tartsák távol gyermeküket a kábítószerektől.

„A kéretlen levelek küldői mindig is segítőkészséget színleltek, eddig viszont főként antidepresszánsok, teljesítménynövelő gyógyszerek és hasonló termékek megvásárlására, olcsó hitelek felvételére csábítottak minket. Most biztonsági berendezéseket kínálnak, és van abban valami ironikus, hogy levélszemét-küldők kereskednek biztonsággal, miközben pont a spameket használják fel leggyakrabban vírusok terjesztésére, adathalászatra és kémprogramok telepítésére” – mondta el Fórján Tamás, a 2F 2000 Kft. műszaki igazgatója.

Júliusban a pénzügyi tárgyú levélszemét és a gyanús egészségügyi ajánlatok még mindig vezetik a Spam Index listáját. A csalások között egyre gyakoribbak a magukat PayPal rendszerből származónak feltüntetett e-mailek, és a szoftverspam aránya is folyamatosan növekszik. Júniushoz hasonlóan az elmúlt hónapban is csökkent a pornográf témájú kéretlen levelek száma. Az előző időszakban népszerű, kutyatartással kapcsolatos spamek szinte teljesen eltűntek – júliusban csak az alkalmanként megjelenő, háziállatok szőrét eltűntető szőnyegtisztító termékekről érkeztek ajánlatok.

A felmérés eredményei a Clearswift által hetente megkapott kéretlen levelek milliói, a forrásul szolgáló e-mail fiókokba érkező levélszemét elemzésével készültek. Az e-maileket a Clearswift spamActive szolgáltatásával gyűjtötték össze és elemezték.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd