Connect with us

technokrata

7 millió dolláros büntetés spammelésért

Dotkom

7 millió dolláros büntetés spammelésért

Átszámítva majdnem másfél milliárd forintos kártérítést fog fizetni az egyik legismertebb spammer a Microsoftnak.

Tegnap jelentette be a redmondi szoftverfejlesztő vállalat, hogy a Scott Richter ellen kezdeményezett peres eljárás végül megegyezéssel zárult. A kéretlen levelek milliárdjait szétküldő férfi beleegyezett, hogy 7 millió dolláros kártérítést fizet a Microsoft számára; a megegyezés további részletei (milyen formában, mennyi idő alatt) azonban nem ismertek. A Richter és a Microsoft által közösen kiadott közleményből kiderült, hogy a férfi és cége lépéseket tesz a még márciusban, a denveri bíróságon kért csődvédelmi eljárás megszüntetésére (valószínűleg azon célból, hogy Richter fizetni tudjon).

Brad Smith, a Microsoft egyik alelnöke és vezető tanácsadója egy másik közleményt is kibocsátott, miszerint a vállalat az összes, a megegyezés révén nyert pénzt újra be fogja fektetni. Ezen összeg terhére a hatóságok azon internetes erőfeszítéseit kívánják támogatni, melyekkel a számítógéppel kapcsolatos bűnözést kívánják visszaszorítani.

Spamkirály

Talán végre kezd forrósodni a spammerek lába alatt a talaj. Nemrég írtunk Christopher Smith-ről, aki – a hatóságok vádjai szerint – több mint egymilliárd spamet küldött az America Online előfizetői számára. A férfit akkor érte (ismét) utol az igazságszolgáltatás keze, amikor egy, a Dominikai Köztársaságból érkező repülőgépről szállt ki a Minneapolis-i repülőtéren. Az USA igazságügyi minisztériumának tájékoztatása szerint Smith-et már régóta figyelték, mivel illegálisan árult az Interneten gyógyszereket illetve egy call centert is működtetett a karibi szigetországban. Steve Linford, a feltételezett spammerek tevékenységét figyelő Spamhaus nevű cég vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a Rizler becenevű férfi benne van (volt) a spammerek top 10-es listájában.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd