Connect with us

technokrata

7 millió dolláros büntetés spammelésért

Dotkom

7 millió dolláros büntetés spammelésért

Átszámítva majdnem másfél milliárd forintos kártérítést fog fizetni az egyik legismertebb spammer a Microsoftnak.

Tegnap jelentette be a redmondi szoftverfejlesztő vállalat, hogy a Scott Richter ellen kezdeményezett peres eljárás végül megegyezéssel zárult. A kéretlen levelek milliárdjait szétküldő férfi beleegyezett, hogy 7 millió dolláros kártérítést fizet a Microsoft számára; a megegyezés további részletei (milyen formában, mennyi idő alatt) azonban nem ismertek. A Richter és a Microsoft által közösen kiadott közleményből kiderült, hogy a férfi és cége lépéseket tesz a még márciusban, a denveri bíróságon kért csődvédelmi eljárás megszüntetésére (valószínűleg azon célból, hogy Richter fizetni tudjon).

Brad Smith, a Microsoft egyik alelnöke és vezető tanácsadója egy másik közleményt is kibocsátott, miszerint a vállalat az összes, a megegyezés révén nyert pénzt újra be fogja fektetni. Ezen összeg terhére a hatóságok azon internetes erőfeszítéseit kívánják támogatni, melyekkel a számítógéppel kapcsolatos bűnözést kívánják visszaszorítani.

Spamkirály

Talán végre kezd forrósodni a spammerek lába alatt a talaj. Nemrég írtunk Christopher Smith-ről, aki – a hatóságok vádjai szerint – több mint egymilliárd spamet küldött az America Online előfizetői számára. A férfit akkor érte (ismét) utol az igazságszolgáltatás keze, amikor egy, a Dominikai Köztársaságból érkező repülőgépről szállt ki a Minneapolis-i repülőtéren. Az USA igazságügyi minisztériumának tájékoztatása szerint Smith-et már régóta figyelték, mivel illegálisan árult az Interneten gyógyszereket illetve egy call centert is működtetett a karibi szigetországban. Steve Linford, a feltételezett spammerek tevékenységét figyelő Spamhaus nevű cég vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a Rizler becenevű férfi benne van (volt) a spammerek top 10-es listájában.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle