Connect with us

technokrata

Vastagbél és koszorúér virtuálisan bejárva

Dotkom

Vastagbél és koszorúér virtuálisan bejárva

Frost & Sullivan díj a Siemens Somatom Sensation 64-nek.

A Siemens Somatom Sensation 64, a világ leggyorsabb CT berendezése teljesen újfajta bepillantást tesz lehetővé az emberi szívbe. A Frost & Sullivan a közelmúltban a “2005 Enabling Technology of the Year” kitüntetést adományozta a rendszernek, amely 0,33 másodperc körülfordulási idejével a legjobb minőségű, 0,4 mm térbeli felbontású képet képes előállítani – még mozgó szervekről is. Ez számos előnnyel rendelkezik a koszorúér-betegségben szenvedő páciensek vizsgálatánál. Eddig bonyolult és időigényes szívkatéteres vizsgálattal lehetett felderíteni az artériák falának lerakódásait, melyek szűkületet okoznak, és végső soron szívrohamhoz vezethetnek.

A CT-alapú koszorúér-angiográfiai eljárás révén a vizsgálat és diagnózis időigénye a korábbi 45-ről 10 percre csökken (ebből maga a CT-szkennelés mindössze 8 másodpercig tart), és a páciens mentesül az invazív vizsgálat kellemetlenségeitől.

A Somatom Sensation 64 egyetlen, mindössze 15 másodperc időigényű szkennelés alatt teljes mellkasi felvételt is tud készteni, ami heveny mellkasi fájdalom esetén a koszorúér mellett a tüdőre (embólia-gyanú esetén), illetve az aorta rendellenességeire is kiterjeszti a vizsgálatot, vagyis a potenciálisan érintett szerveket egyidejűleg teszi láthatóvá. Ebben az innovatív technológiában több mint 330 installált berendezése alapján 70%-os a Siemens piaci részesedése. A nagy felbontású képalkotás más klinikai alkalmazási területeken is nagyban javítja a diagnosztika pontosságát. Ilyenek a tumorok növekedésének megfigyelése, szélütés esetén az agy struktúráinak megjelenítése, illetve a koloszkópia nem kellemes hagyományos vizsgálatának helyettesítése a vastagbél CT-alapú virtuális „bejárásával”.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd