Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vastagbél és koszorúér virtuálisan bejárva

Dotkom

Vastagbél és koszorúér virtuálisan bejárva

Frost & Sullivan díj a Siemens Somatom Sensation 64-nek.

A Siemens Somatom Sensation 64, a világ leggyorsabb CT berendezése teljesen újfajta bepillantást tesz lehetővé az emberi szívbe. A Frost & Sullivan a közelmúltban a “2005 Enabling Technology of the Year” kitüntetést adományozta a rendszernek, amely 0,33 másodperc körülfordulási idejével a legjobb minőségű, 0,4 mm térbeli felbontású képet képes előállítani – még mozgó szervekről is. Ez számos előnnyel rendelkezik a koszorúér-betegségben szenvedő páciensek vizsgálatánál. Eddig bonyolult és időigényes szívkatéteres vizsgálattal lehetett felderíteni az artériák falának lerakódásait, melyek szűkületet okoznak, és végső soron szívrohamhoz vezethetnek.

A CT-alapú koszorúér-angiográfiai eljárás révén a vizsgálat és diagnózis időigénye a korábbi 45-ről 10 percre csökken (ebből maga a CT-szkennelés mindössze 8 másodpercig tart), és a páciens mentesül az invazív vizsgálat kellemetlenségeitől.

A Somatom Sensation 64 egyetlen, mindössze 15 másodperc időigényű szkennelés alatt teljes mellkasi felvételt is tud készteni, ami heveny mellkasi fájdalom esetén a koszorúér mellett a tüdőre (embólia-gyanú esetén), illetve az aorta rendellenességeire is kiterjeszti a vizsgálatot, vagyis a potenciálisan érintett szerveket egyidejűleg teszi láthatóvá. Ebben az innovatív technológiában több mint 330 installált berendezése alapján 70%-os a Siemens piaci részesedése. A nagy felbontású képalkotás más klinikai alkalmazási területeken is nagyban javítja a diagnosztika pontosságát. Ilyenek a tumorok növekedésének megfigyelése, szélütés esetén az agy struktúráinak megjelenítése, illetve a koloszkópia nem kellemes hagyományos vizsgálatának helyettesítése a vastagbél CT-alapú virtuális „bejárásával”.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés