Connect with us

technokrata

Sophos – 2005 leggyakoribb spam kategóriái

Dotkom

Sophos – 2005 leggyakoribb spam kategóriái

A Pump-and-dump részvénycsalások növekedtek, míg a pornó spamek csökkentek az elmúlt 6 hónapban.

Sajtóközlemény
A SophosLabs kutatói analizálták a spam csapdák globális hálózatába érkező spameket. A szakértők szerint a “pump-and-dump” részvénycsalások emelkedőben vannak, és a kéretlen gyógyszer- vagy gyógyászati e-mailek – beleértve az általános vagy a különféle nem márkás Viagra termékeket és más gyógyszereket – a spamforgalom több mint 40%-áért felelősek. A 2005. január és 2005. júniusa között előforduló spam kategóriák első 5 helyezettje (spam kategória – jelentések százaléka): gyógykezelés/tabletták – 41,4%; jelzálog – 11,1%, felnőtt tartalmak – 9,5%, részvénycsalások – 8,5%; termékek – 8,3%; egyéb – 21,2%.

“Az elmúlt hat hónapban azt láttuk, hogy a gyógyászati és jelzálog tartalmú spamek megtartották vezető pozícióikat a spam táblázatban, míg a kéretlen pornó levelek, habár még mindig az összes spam 10%-át teszik ki, lefelé csúsznak” – mondta Gregg Mastoras, a Lynnfield-i bázisú Sophos vezető biztonsági tanácsadója. “A legérdekesebb fejlemény mégis a részvénycsalási spamek egyre növekvő mennyisége, ami így egy új pénzügyi fenyegetést jelent a valamennyire naiv online befektetők számára.”

A Sophos kimutatása szerint 2005 első felében a részvénycsalási spamek mennyisége havi szinten átlagosan 10%-kal növekedett. “A pump-and-dump részvénycsalások mögötti szándék valójában az, hogy gyorsan és olcsón téves információkat terjesszenek el egy cég részvényeiről, többnyire korábbi sajtómegjelenésekből származó információkkal együtt a potenciális befektetők számára, e-mailben.” – magyarázza meg Mastoras. “Tipikusan kis cégek részvényeit célozzák meg, és amint ezek a csalók beraktározzák részvényeiket és utána abbahagyják reklámozásukat, az ár gyakran leesik, a befektetők pedig végleg elvesztik pénzüket.”

Ezek a pump-and-dump hadjáratok rövid ideig futnak, alacsonyan tartva a teljes mennyiséget. Még akkor is, ha a néhány rendelkezésre bocsátott információ pontos is, az üzenetek megtévesztő és kéretlen természete miatt spamnek minősülnek. Ezen részvénycsalási spam hadjáratok nagy része összezavaró technikákat használ, szavak olyan variációit – pl. “st0ck” vagy “stox” -, amelyek megakadályozzák, hogy a spam szűrőkön fennakadjanak. Az üzenetek több különböző formában érkezhetnek, akár HTML vagy egyszerű szöveges formátumban, és majdnem mindig eltérített számítógépeken keresztül, amiket zombie PC-ként ismerünk.

“Az e-mailen keresztül történő társadalmi szerepvállalás, ahol a csalás művészei kihasználják a naiv számítógép felhasználókat, egyre növekszik és veszélyes tendenciát mutat.” – mondta Brian Burke, az IDC kutatási vezetője. “A részvénycsalások, tradicionális adathalász technikákkal kombinálva, ezen csalások áldozatainak jelentős pénzügyi veszteségeit eredményezhetik.”

A Sophos javaslata szerint a leghatékonyabb mód a vállalatok számára a spamek és más fenyegetések csökkentésére a többszintű védelem kialakítása, valamint jól működő szabályok bevezetése az e-mail azonosítók használatára. A felhasználók továbbá megtanulhatják, hogyan tudják a legjobban minimalizálni a kéretlen levelek beözönlését, néhány egyszerű útmutató segítségével.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd