Connect with us

technokrata

Az EDS 2005. második negyedévi eredményei

Dotkom

Az EDS 2005. második negyedévi eredményei

A pro-forma részvényenkénti nyereség (EPS) 9 cent, amely jelentősen meghaladja az előirányzottat.

Az EDS közzétette 2005. második negyedévére vonatkozó eredményeit. A vállalat 26 millió dollár, részvényenként 5 cent nettó nyereséget ért el 2005. második negyedévében szemben a tavalyi év hasonló időszakának 270 millió dolláros nyereségével, amely részvényenként 54 cent volt.

A második negyedévi pro-forma nettó nyereség 45 millió dollár, 9 cent részvényenként, amely nem tartalmazza a 31 millió dolláros, részvényenként 6 centes részvényügylet költségeket és a teljesítmény ösztönzés céljával korlátozott forgalomképes részvények kibocsátását, valamint a 12 millió dollár, részvényenként 2 cent, az előző évi beszüntetett és átvett tevékenységekből eredő haszon, és a korábban jelentkező átértékelési költségek visszaforgatásának pozitív hatását.

Összehasonlításként, a 2004. évi második negyedéves pro-forma nettó veszteség 16 millió dollár volt, 3 cent részvényenként, amely nem tartalmazta az átvett és beszüntetett UGS PLM Solutions részvényenkénti 81 centes nyereséget, a szerződés megszűnésekből származó részvényenkénti 17 centes költségeket, a részvényenkénti 6 centes átszervezési költségeket és a részvényenkénti 1 centes kerekítési értéket.

Mind az előre jelzett, mind a pro-forma 2005. második negyedévi nyereség tartalmazza a 37 millió dolláros tárgyi eszköz értékvesztést, ez 5 cent részvényenként, amely a júniusban közzétett kereskedelmi szerződéssel kapcsolatos, valamint az egyszeri, adó előtti, nem készpénz 77 millió dolláros költséget, 10 cent részvényenként, az Egyesült Királyság nyugdíjellátóval kötött megállapodással összefüggésben, amely a vállalat korábbi előrejelzései szerint ebben a negyedévben realizálódott volna.

„Az EDS szilárd negyedévet tudhat maga mögött, amely azt mutatja, hogy az átalakítással kapcsolatos tervünk beindult és lendületben van.” – mondta Mike Jordan, az EDS elnök – vezérigazgatója. „Az előrelépés a termelékenységben és a nagy outsourcing szerződések fejlesztésében, beleértve az Egyesült Államok Haditengerészetével meglévő Intranet szerződést, lényeges bevételhez és szabad cash-flow javuláshoz vezetett. Elvárásaink szerint ez a trend folytatódik, jelentős EPS és szabad cash-flow javulás fogja jellemezni 2005 második felét, illetve a 2006-os esztendőt is.”

Az EDS közzétett második negyedévi teljes bevétele 5,2 milliárd dollár, amely 1 százalékkal kevesebb az előző év hasonló időszakának 5,24 milliárd dollárjával szemben, de az előirányzottnak megfelelően alakult. A normál üzletmenetből adódó bevétel, amelyet nem terhelnek az árfolyamváltozások, akvizíciók és megszűnt tevékenységek, 4 százalékkal csökkent.

Az EDS 2,8 milliárd dollár értékben kötött szerződéseket, ez az érték az előző év azonos negyedévében 4 milliárd dollár volt, a félévi teljes bevétele eléri 10 milliárd dollár. A vállalat megismételte az előirányzott kb. 20 milliárd dolláros éves szerződéses összértéket (TCV), és jelzi, hogy kb. 5 milliárd dollár értékű további szerződés egyeztetés van folyamatban.

A második negyedévben a szabad cash-flow 118 millió dollár volt, szemben a tavalyi év hasonló időszakához, amely 40 millió dollár volt. Az EDS működési eredménye 1,4 százalék a második negyedévben, a pro-forma üzleti eredmény hányad 2,1 százalék.

Második negyedévi eredmények földrajzi elhelyezkedés és piaci szegmensek szerint:

 • Amerika: 2005. második negyedéves bevétele 2,2 milliárd dollár volt, változatlan a tavalyi év azonos időszakához képest. A működési profit 313 millió dollár, 10 százalékkal nőtt.

 • EMEA régió: a második negyedéves bevétel 1,58 milliárd dollár volt, 11 százalékkal csökkent a tavalyi év hasonló időszakához képest. A működési nyereség 5 százalékkal csökkent, 213 millió dollár.
 • Ázsia: A negyedéves bevétel 381 millió dollár, 11 százalékkal csökkent. A régió 37 millió dolláros működési profitot tett közzé a negyedévre.
 • Egyesült Államok kormánya. A negyedéves bevétel 8 százalékkal csökkent, 512 millió dollár. A negyedévre közzétett működési profit 99 millió dollár volt.
 • NMCI: A negyedéves bevétel 219 millió dollár, nőtt az előző év hasonló időszakához képest.
 • A.T. Kearney: A negyedéves bevétel 209 millió dollár, amely 9 százalékkal csökkent a tavalyi év hasonló időszakához képest. A jelzett működési veszteség 8 millió dollár.

Eredmény előrejelzés 2005. évre:

 • 20-21 milliárd dollár éves bevétel

 • Pro forma EPS 50-60 cent
 • 500-700 millió dollár teljes évi szabad cash-flow
 • Megközelítőleg 20 milliárd dollár értékű szerződéskötés

Előzetes előrejelzés 2006. évre:

 • 800 millió – 1milliárd dollár teljes évi szabad cash-flow

 • Pro-forma EPS 1 dollár vagy több.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle