Connect with us

technokrata

A SAAB IFS Applications-szel korszerűsíti repülőgépei gyártását

Dotkom

A SAAB IFS Applications-szel korszerűsíti repülőgépei gyártását

Az üzleti szoftvereket forgalmazó IFS szerződést kötött a Saab-bal komponens-alapú IFS Applications rendszer szállítására. Az új szoftver a Saab számos meglévő rendszerét fogja kiváltani. Az IFS Applications a többcélú Gripen vadászgépek, és a világ vezető gyártói számára szállított repülőgép szerkezetek gyártását fogja támogatni.

A Gripen vadászgépeket gyártó Saab Aerosystems, és a repülőgép szerkezeteket előállító Saab AeroStructures számára ez az első lépés, hogy meglévő IT rendszereiket egy közös megoldásban egyesítsék. A céljuk csökkenteni az IT kiadásokat és fejleszteni a vállalatok képességét új üzleti lehetőségek kiaknázására.

Torbjörn Nibelius, a Saab Aerostructures tervezésért és logisztikáért felelős szakembere, és egyben az üzleti szoftver bevezetésének projektmenedzsere a következőket mondta: „Egy modern üzleti szoftverbe ruháztunk be azért, hogy kiváltsuk házon belül fejlesztett rendszereinket, melyek működtetése rendkívül költséges. Mivel megtakarítást érhetünk el a karbantartási költségeken, így az IFS Applications beruházás gyors megtérülését várjuk. Magasabb szintű támogatást nyerünk továbbá ahhoz, hogy teljes körű megoldást kínálhassunk a szolgáltatás és pótalkatrész logisztika területén, mely területen fokozódó igények mutatkoznak a védelmi szervezetek részéről. A jövőben, amikor valamennyi érintett ugyanabban a rendszerben fog dolgozni jobb képet kaphatunk majd a termékek életciklusáról.”

Az IFS szoftvere támogatást nyújt a Saab gyártási folyamatának főbb részeihez, beleértve a fejlesztési adatok kezelését, a termeléstervezést, a minőségirányítást, a beszerzést, a vevői rendelések kezelését, a konfigurációkezelést és a projekt menedzsmentet. A rendszer éles indulása 2006-ban várható.

Arnold Eriksson, az IFS Svédország értékesítési menedzsere elmondta: „Folyamatosan nő azon vállalatok száma, melyek komplex termékeket fejlesztenek és gyártanak, ezek a cégek ruháznak be fejlett termékéletciklus-menedzsment (PLM) támogatási megoldásba. A légi járművek és egyéb védelmi eszközök hosszú életciklussal bírnak, a szállítók teljesítményre, biztonságra és rendelkezésre állásra vonatkozó elkötelezettsége mellett. Ebből adódóan a különböző változatok és az azokat alkotó részegységek története és követhetősége különösen fontossá válik.”

Torbjörn Nibelius összegezte: „Az egyik fontos ok, ami miatt az IFS-t választottuk, az iparágunkban meglévő tapasztalataik. Például az IFS Applications-t a Saab csoport más vállalatai már használják. A választás másik fő oka az volt, hogy az IFS meghallgatta igényeinket. A növekvő export, a szélesedő ügyfélkör, és az egyre több részegység beszállítói megbízás folytán komoly kihívásokkal nézünk szembe. Mindezeken túl az IFS rugalmas árazást és értékarányos megoldást ajánlott.”

A repülési- és hadiipar az IFS egyik célterülete. Az IFS ügyfelei között találhatók brit, francia, norvég, görög, és dél-afrikai védelmi szervezetek, csak úgy, mint az Eurofighter konzorcium. Az MRO szolgáltatást nyújtó cégek között említhetők a Finnair, a Bristow Helicopters, az Aero-Dienst Gmbh, a Hawker Pacific, és a Jet Turbine Services. Az IFS továbbá olyan eredetiberendezés-gyártóknak (OEM) is nyújt megoldásokat, mint a General Dynamics, a Lockheed Martin, a BAE SYSTEMS, vagy a GE Aircraft Engines.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd