Connect with us

technokrata

Még egy valós weboldal révén is becsaphatók az internetezők

Dotkom

Még egy valós weboldal révén is becsaphatók az internetezők

A csalók képessé váltak saját weboldalaikra csalni az óvatlan Ebay-felhasználókat.

A Netcraft jelentése szerint az egész a mára már sajnos megszokottá vált hamis Ebay e-mailekkel kezdődött. Az elektronikus üzenetekben arra hívták fel az internetező figyelmét, hogy frissítsék account információikat. Egyes levelekben azonban az eredeti oldal linkje szerepelt, amely a legitim Ebay bejelentkező oldalra mutatott (singin.ebay.com). Amennyiben egy internetező rákattintott, a link végén található karakterláncba (stream) beágyazott paraméterek révén el tudták téríteni a phishing taktikát alkalmazók a felhasználót. Ennek az lett a végeredménye, hogy a jelszóhalászok meg tudták szerezni az emberek account információit; ezt követően pedig vagy hamis aukciókat kezdeményezhettek, vagy pénzmosásra használhatták a számlát.

Paul Mutton, a Netcraft képviseletében úgy nyilatkozott, hogy először azok a felhasználók észlelték a csalást, akik feltelepítették a Netcraft saját antiphishing toolbarját. A cég ezen böngésző-kiegészítője kifejezetten a csaló weblapok felismerése végett lett létrehozva. A Netcraft azt követően, hogy megbizonyosodott a probléma valósságáról, a múlt héten értesítette az Ebay-t.

Ez egyébként nem az első eset, amikor jelszóhalász támadást próbáltak meg az aukciós portál felhasználóival szemben. A legutolsó komoly próbálkozás még márciusban történt, bár azt könnyebb volt kiszúrni, mint a nemrég napvilágot látott taktikát. „Úgy vélem, ez az új eset jóval komolyabb, mivel sokkal inkább be tudja csapni az internetezőket.” – mondta Mutton. Az Ebay egyelőre nem kívánta hivatalos közleményben kommentálni a történteket.

Mit lehet tenni az ilyen esetek elkerülése végett? Sose kattintsunk olyan e-mailben érkező linkre, amelyben arra szólítanak fel bennünket, hogy akármilyen okból is, de azonosítsuk magunkat. Ne legyünk restek begépelni a böngészőbe az eredeti webcímet, és akkor (ilyen módon) nem csaphatnak be bennünket!Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd