Connect with us

technokrata

Az NHH elutasította az egyetemes szolgáltatók támogatási kérelmét

Dotkom

Az NHH elutasította az egyetemes szolgáltatók támogatási kérelmét

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által működtetett Egyetemes Elektronikus Hírközlési Támogatási Kassza javaslata nyomán az NHH Hivatalának határozatai szerint a Kassza a 2004-ben nyújtott egyetemes szolgáltatás után nem fizethet támogatást az egyetemes szolgáltatóknak, közölte az NHH szerdán.

Az egyetemes szolgáltatók – a Magyar Telekom Rt., a Hungarotel Rt., az Invitel Rt., az Emitel Rt., és a Monortel Rt. – támogatási kérelmét azért nem lehetett elfogadni, mert a társaságok beadványai nem feleltek meg a jogszabályi előírásoknak sem formai, sem tartalmi szempontból.

Az egyetemes szolgáltatást nyújtó társaságoknak a Kasszától igényelt támogatás kiszámításakor a nettó elkerülhető költségek módszertanával, az előnyök és hátrányok figyelembevételével bizonyítaniuk kell, hogy az egyetemes szolgáltatás nyújtása többlet költségeket jelent a számukra. A szolgáltatók ezzel szemben csak a hátrányokat mutatták ki beadványaikban, míg a szintén kimutatandó előnyöket nem, de az általuk benyújtott adatok a jogszabályi követelményekkel ellentétben auditálva sem voltak.

Az elutasító határozatok tervezeteivel a Kassza öt szolgáltatóból álló ellenőrző testülete – Magyar Telekom Rt. és a Hungarotel Rt. különvéleményével – egyetértett.

A 2004-ben egyetemes szolgáltatást nyújtó öt vezetékes szolgáltató együttesen mintegy 2 milliárd forintos támogatási összeget igényelt a Kasszától.

Az egyetemes szolgáltatások körébe tartozik az, hogy az ország egész területén biztosítani kell olyan hozzáférést, ami lehetőséget ad belföldi és nemzetközi hívások, faxüzenetek és adatátviteli hívások kezdeményezésére és fogadására, illetve Internet-hozzáférésre, legalább 9600 bit/s sebességű adatátviteli sebességgel. Szintén ebbe a körbe tartozik a nyilvános fülkék fenntartása az előírt lefedettséggel, az előfizetői névjegyzék elérhetővé tétele, valamint a tudakozói szolgáltatások nyújtása.

Az elsőfokú határozatok jogerőre emelkedését követően a vezetékes- és mobilszolgáltatóknak, valamint az érintett körbe tartozó Internet-szolgáltatóknak sem lesz a Kasszába való befizetési kötelezettségük.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd