Connect with us

technokrata

A világ vezető mobilgyártója, a Nokia idén 140 éves

Dotkom

A világ vezető mobilgyártója, a Nokia idén 140 éves

A piacvezető mobiltelefongyártó finn Nokia idén ünnepelte megalakulásának 140. évfordulóját. A Business Week és az Interbrand által készült tanulmány szerint a Nokia a 6. helyet foglalja el a legértékesebb globális márkák sorában.

A már évtizedek óta vezető szerepet betöltő finn cég mögött papírgyárak, elektronikai üzemek, kábel- és gumiabroncsgyárak, energiaszolgáltatók is álltak. A céget Skandinávia-szerte a legnagyobbak között jegyezték. A nyolcvanas években a Nokia még több ágazatra és országra terjesztette ki tevékenységét. 1988-ban a Nokia volt Európa harmadik legnagyobb televízió gyártója és az északi országok legnagyobb információ-technológiai szállítója. A vállalat a kilencvenes évek elején hozta meg azt a stratégiai döntést, hogy tevékenységi körét szűkíti, és erőforrásait a távközlésre összpontosítja. A döntés bölcsnek bizonyult, és a Nokia napjainkban mind a mobiltelefonok, mind a kommunikációs hálózatok vezető szállítója, ma már 150 országban van jelen, és globális piaci részesedése 2005 második negyedévében 33% (Nokia 2005. 2. negyedéves jelentés, 2005. július 21.)

A 2000-es évek elejére a Nokia az egyik legnagyobb globális márkává vált és a céget azóta is a legértékesebb és legtöbbre becsültebb márkák között tartják számon világszerte.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle