Connect with us

technokrata

Létrejött a Mozilla Corporation

Dotkom

Létrejött a Mozilla Corporation

A Mozilla Foundation tegnap bejelentette, hogy kereskedelmi leányvállalatot hoz létre, amely a szervezet nyíltforrású termékeinek fejlesztéséért, teszteléséért és terjesztéséért felelős.

A Mozilla Corporation névre keresztelt céget teljes egészében az alapítvány ellenőrzi, birtokolja, s a tervek szerint minden ide befolyt bevételt visszaforgat az alapítványba. Mitchell Baker, az újonnan alakult vállalat elnöke elmondta, hogy azért volt szükség a Mozilla Corporation létrehozására, mert nonprofit szervezetként a Mozilla Foundationnek nem volt elegendő mozgástere a kereskedelmi tevékenységeket illetően.

„Nehéz meghatározni, hogy a bevétel előállításának mely módszerei elfogadhatók egy nonprofit szervezet számára és melyek azok a módok, amelyek már nem. A Mozilla Corporation azon célból született, hogy megoldást nyújtson erre a dilemmára. A Mozilla Corporation adóköteles entitás, így jogilag nagyobb szabadságot élvez, mint a Mozilla Foundation.” – írta saját blogjában Baker.

A vállalat felelős a nyíltforrású termékek fejlesztéséért, így például a Firefox böngésző és a Thunderbird e-mailkliens újabb verzióinak létrehozásáért; ide értve az összes marketingmunkát és a szponzorációs tevékenységeket is. Az alapítvány a továbbiakban a közösséggel kapcsolatos teendőkre fog koncentrálni. Az alkalmazottak döntő többsége (36) átkerült a kereskedelmi részleghez, míg hárman továbbra is az alapítványi résznél dolgoznak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd