Connect with us

Hirdetés

technokrata

Létrejött a Mozilla Corporation

Dotkom

Létrejött a Mozilla Corporation

A Mozilla Foundation tegnap bejelentette, hogy kereskedelmi leányvállalatot hoz létre, amely a szervezet nyíltforrású termékeinek fejlesztéséért, teszteléséért és terjesztéséért felelős.

A Mozilla Corporation névre keresztelt céget teljes egészében az alapítvány ellenőrzi, birtokolja, s a tervek szerint minden ide befolyt bevételt visszaforgat az alapítványba. Mitchell Baker, az újonnan alakult vállalat elnöke elmondta, hogy azért volt szükség a Mozilla Corporation létrehozására, mert nonprofit szervezetként a Mozilla Foundationnek nem volt elegendő mozgástere a kereskedelmi tevékenységeket illetően.

„Nehéz meghatározni, hogy a bevétel előállításának mely módszerei elfogadhatók egy nonprofit szervezet számára és melyek azok a módok, amelyek már nem. A Mozilla Corporation azon célból született, hogy megoldást nyújtson erre a dilemmára. A Mozilla Corporation adóköteles entitás, így jogilag nagyobb szabadságot élvez, mint a Mozilla Foundation.” – írta saját blogjában Baker.

A vállalat felelős a nyíltforrású termékek fejlesztéséért, így például a Firefox böngésző és a Thunderbird e-mailkliens újabb verzióinak létrehozásáért; ide értve az összes marketingmunkát és a szponzorációs tevékenységeket is. Az alapítvány a továbbiakban a közösséggel kapcsolatos teendőkre fog koncentrálni. Az alkalmazottak döntő többsége (36) átkerült a kereskedelmi részleghez, míg hárman továbbra is az alapítványi résznél dolgoznak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés