Connect with us

technokrata

Létrejött a Mozilla Corporation

Dotkom

Létrejött a Mozilla Corporation

A Mozilla Foundation tegnap bejelentette, hogy kereskedelmi leányvállalatot hoz létre, amely a szervezet nyíltforrású termékeinek fejlesztéséért, teszteléséért és terjesztéséért felelős.

A Mozilla Corporation névre keresztelt céget teljes egészében az alapítvány ellenőrzi, birtokolja, s a tervek szerint minden ide befolyt bevételt visszaforgat az alapítványba. Mitchell Baker, az újonnan alakult vállalat elnöke elmondta, hogy azért volt szükség a Mozilla Corporation létrehozására, mert nonprofit szervezetként a Mozilla Foundationnek nem volt elegendő mozgástere a kereskedelmi tevékenységeket illetően.

„Nehéz meghatározni, hogy a bevétel előállításának mely módszerei elfogadhatók egy nonprofit szervezet számára és melyek azok a módok, amelyek már nem. A Mozilla Corporation azon célból született, hogy megoldást nyújtson erre a dilemmára. A Mozilla Corporation adóköteles entitás, így jogilag nagyobb szabadságot élvez, mint a Mozilla Foundation.” – írta saját blogjában Baker.

A vállalat felelős a nyíltforrású termékek fejlesztéséért, így például a Firefox böngésző és a Thunderbird e-mailkliens újabb verzióinak létrehozásáért; ide értve az összes marketingmunkát és a szponzorációs tevékenységeket is. Az alapítvány a továbbiakban a közösséggel kapcsolatos teendőkre fog koncentrálni. Az alkalmazottak döntő többsége (36) átkerült a kereskedelmi részleghez, míg hárman továbbra is az alapítványi résznél dolgoznak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák