Connect with us

technokrata

Az Oracle felvásárolja India legnagyobb alkalmazásfejlesztőjét

Dotkom

Az Oracle felvásárolja India legnagyobb alkalmazásfejlesztőjét

Az Oracle többségi tulajdont szerez az i-flex indiai banki szoftverfejlesztő cégben.

Az Oracle bejelentette, hogy rövidesen felvásárolja India legnagyobb alkalmazásfejlesztője, az i-flex solutions többségi részesedését. Az i-flex a vállalati, lakossági, beruházási és internetes bankszolgáltatásokat, valamint a befektetői alapkezelést és hasonló szolgáltatásokat támogató szoftvereiről ismert. Az i-flex 115 országban összesen 575 bankot lát el termékeivel és szolgáltatásaival. Az i-flex 1997 óta az Oracle technológiai platformjához optimalizálja alkalmazásait, így ügyfeleinek jelenleg több mint kilencven százaléka az Oracle megoldásait használja.

„Az i-flexet a bankszektorban működő szoftvercégek közül jelenleg a legkeresettebbként tartják számon, olyannyira, hogy az elmúlt három év mindegyikében több új ügyfélre tettek szert, mint bármely konkurensük.” – nyilatkozta Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója, majd így folytatta: „Az Oracle számára a pénzügyi ágazat stratégiai nagy fontossággal bír, hiszen a tíz legnagyobb bank közül kilenc az Oracle integrált vállalatirányítási (ERP) alkalmazásait használja. Az Oracle átfogó alkalmazási stratégiája azonban túlmutat az ERP-rendszereken, mivel cégünk a jövőben az ágazatspecifikus szolgáltatások szélesebb körével kívánja ügyfeleinket ellátni. Az i-flex ehhez nyújt nekünk segítséget a banki szektorban.”

Az i-flex jelenlegi vezetősége a továbbiakban is a vállalat élén marad, azonban a termékfejlesztést, értékesítést, marketinget és szolgáltatásaikat a későbbiekben összehangolják az Oracle hasonló tevékenységeivel. Az i-flex szolgáltatási részlege széles körű ágazati tapasztalataival továbbra is hathatós támogatást nyújt a világ legnagyobb banki rendszereihez. Charles Phillips, az Oracle elnöke az i-flex igazgatótanácsának tagjai sorába lép, az i-flex részvényeit pedig a bombayi és az indiai nemzeti tőzsdéken ezentúl is önállóan jegyzik majd.

„A korábbi rendszerekről a korszerű alkalmazásokra való áttérés több milliárd dolláros üzleti lehetőséget jelent számunkra, és mivel egyetlen szolgáltató sem volt képes maradéktalanul megfelelni az ügyfelek elvárásainak, a banki szoftverpiac mára meglehetősen felaprózódott. Az ügyfeleknek olyan első szintű szoftverfejlesztő partnerre van szükségük, aki segítséget nyújt rendszereik modernizálásában és karbantartási költségeik csökkentésében.” – mondta Phillips.

A megállapodás értelmében az Oracle megvásárolja a Citigroup Venture Capital International negyvenegy százalékos részesedését az i-flex solutions vállalatban. Az indiai törvényi előírásoknak megfelelően az Oracle 2005. augusztus 3. körül köteles árajánlatot tenni a többi részvényes tulajdonában lévő részvények további húsz százalékának 882,62 rúpiás részvényárfolyamon történő felvásárlására, ami mintegy 316 millió dollárra növeli a készpénzes tranzakció összegét. A megfelelő engedélyek beszerzését követően az ügylet előreláthatólag 2005 végére zárulhat le.

Az IBM mind az i-flex, mind az Oracle esetében az egyik legfontosabb nemzetközi partnernek számít. „Az i-flex termékei a továbbiakban is futtathatók lesznek az IBM szoftverein és hardverein, az indiai céggel kialakított új üzleti kapcsolat révén pedig az IBM-mel együtt hatékonyabban tudunk komplett megoldásokat kínálni közös banki ügyfeleinknek.” – nyilatkozta Phillips, majd így folytatta: „A Citigroup a továbbiakban is az i-flex elkötelezett ügyfele marad, amit a közelmúltban megkötött, termékekre és szolgáltatásokra egyaránt kiterjedő ötéves keretszerződésük is tanúsít.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd