Connect with us

technokrata

Kaspersky: antivírus szoftver Linuxra

Dotkom

Kaspersky: antivírus szoftver Linuxra

A Kaspersky Lab az Egyesült Államokban kiadta kifejezetten linuxos és unixos e-mailszerverek, file-szerverek és munkaállomások számára fejlesztett antivírus szoftverét.

A moszkvai székhellyel bíró vállalat hétfőn jelentette be, hogy új, vállalati piacra szánt termékeket indított útnak az Amerikai Egyesült Államokban. A cég Európában már több mint hat éve sikerrel forgalmazza antivírus szoftvereit, melyek most linuxos köntösben az észak-amerikai régióba is betörnek. Randy Drawas, a Kaspersky szóvivője szerint a Linux egyre jobban terjed az USA-ban is, ezért volt indokolt a megjelenés.

Az IT-biztonsággal foglalkozó cég elmondása értelmében a Kaspersky Anti-Virus 5.5 a levelező és file-szerverek védelmét, valamint a munkaállomások biztonságát hivatott szolgálni. A linuxos környezet mellett FreeBSD és OpenBSD operációs rendszereken is futtatható az alkalmazás, amely többek között rendelkezik a Kavmonitor nevű valósidejű szkennelési technológiával (is). A beépített webes kezelői felület lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy az általuk felügyelt hálózatokba behatolni akaró ártalmas szoftverek statisztikáit folyamatosan figyelemmel követhessék.

26 dollárba kerül az egy munkaállomásra szóló licenc, míg 190 dollárt kell fizetni egy file-szerverhez való szoftverlicencért. A postafiókok védelmét darabonként közel 20 dollárért lehet biztosítani.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle