Connect with us

technokrata

Intel alapú Apple notebookok – Sony segítséggel?

Dotkom

Intel alapú Apple notebookok – Sony segítséggel?

Úgy tűnik, Steve Jobs cége a Sony noteszgépfejlesztő részlegétől kíván embereket átcsábítani az Intel processzoros új notebookjának létrehozásához.

Két hónapja jelentette be a vállalat, hogy lecseréli a már tíz éve használt PowerPC processzorokat az ebben az iparban legnagyobbnak számító Intel lapkáira. Akkor a bejelentés sokakat meglepett, mivel nem áprilisi tréfáról volt szó: az Apple komolyan gondolta, gondolja a dolgot. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az első kósza hírek már elkezdtek szállingózni a következő, már inteles chippel forgalomba kerülő Powerbook noteszgépekről.

Pár napja indult pletykaszinten az a – hivatalosan azóta sem megerősített hír – az Engadget nevű oldalon, hogy az Apple a Sony Vaio családját fejlesztő mérnökeit igyekszik elcsábítani. Egyes értesülések szerint Steve Jobs vállalata azzal bízott meg egy japán fejvadászcéget, hogy próbáljon meg a távol-keleti vállalattól annyi jelenlegi és korábbi alkalmazottat elcsábítani az Apple-höz, amennyit csak tud, ráadásul a lehető leghamarabb. Ha igazak a híresztelések, akkor ezt azt jelzi, hogy az amerikai cég komoly erőforrásokat kíván mozgósítani az Intel platformra való átálláshoz.

Mindazonáltal nem ez lenne az első eset a történelem folyamán, amikor az Apple a Sony segítségét veszi igénybe. Talán már nem sokan emlékeznek arra, hogy annak idején, 1991-ben, a Sony segített létrehozni az első Powerbookokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd