Connect with us

technokrata

Trend Micro: új, továbbfejlesztett hálózati spamszűrő szolgáltatások

Dotkom

Trend Micro: új, továbbfejlesztett hálózati spamszűrő szolgáltatások

A Trend Micro spamszűrő megoldásai a cég által felvásárolt Kelkea IP szűrési és besorolási szolgáltatásaival egészülnek ki, így továbbfejlesztett védelmet nyújtanak a folyamatosan megjelenő fenyegetések ellen.

A Trend Micro Network Reputation Services termékcsomag további hálózati alapú spamszűrő szolgáltatásokat kínál a vállalat már meglévő spamszűrő szolgáltatásainak kiegészítéséhez. Ezek az új szolgáltatások az első eredményei az IP (internet protokoll) szűréssel és besorolással foglalkozó szolgáltató vállalat, a Kelkea júniusi felvásárlásának.

A Trend Micro Network Reputation Services közvetlenül a spamek számának növekedésére és azok kezelésének nehézségeire összpontosít. Bár a kéretlen levelek tömeges megjelenése nem újdonság – a Gartner jelentése szerint a vállalatok beérkező e-maileinek 90 százalékát spam levelek teszik ki (Forrás: The Evolving Secure Email Boundary, 2005) – a spamhez hasonló technikák megjelenése a kártékony zombi és botnet támadásokban szükségessé teszik a fejlettebb hálózati szintű védelem alkalmazását.

A Trend Micro Network Reputation Services fejlesztése során ezen szolgáltatások biztosítása volt a cél. A szolgáltatás az ismert rosszindulatú IP címekről érkező online kapcsolatok 40-80 százalékánál megakadályozza a gyanús levelek hálózatba kerülését. Ezt a Trend Micro Threat Prevention Network biztosítja, amely figyelemmel kíséri az Internetet, és besorolja az IP címeket „hírnevük“ szerint attól függően, hogy érkeznek-e az adott címekről spam levelek. Ezek az információk egy kiterjedt minősítési adatbázisba kerülnek, amely a Trend Micro szerint jelenleg a legnagyobb ilyen jellegű adatbázis az IT szektorban. A hálózati szintű megelőző védelem alkalmazásával az ügyfelek növelhetik termelékenységüket és biztosíthatják az üzleti információk folyamatos áramlását, miközben a sávszélesség és az adminisztrációs idő költségeit is kézben tarthatják.

Az új szolgáltatások kiegészítik a Trend Micro korábbi Spam Prevention Solution (SPS) termékét, valamint más spam- és tartalomszűrő rendszereket. Mivel a spam már azok forrásánál kiszűrésre kerül, csökken az olyan e-mailek száma, amelyeket egyébként a hagyományos üzenetkezelési biztonsági megoldásoknak kell kiszűrniük. Ezzel tovább csökkenthető a kockázata annak, hogy a fenyegetések elérik a hálózatot.

A Trend Micro Network Reputation Services a következő ajánlatokból épül fel:

Trend Micro RBL+ Service: Ez a szolgáltatás biztosítja a gyanús IP címek ellenőrzését négy adatbázisból – a bárki által használható szervereket tartalmazó, a bárki által használható proxy szervereket tartalmazó, a valós idejű fekete lyukakat felsoroló és a betárcsázós felhasználókat tartalmazó listából.

Trend Micro Network Anti-Spam Service (NAS): Ez a fejlett szolgáltatás egy dinamikus listát tartalmaz, amely egy zombi-gyanús számítógépeket tartalmazó dinamikus adatbázist kérdez le.

A spamszűrő lehetőségek mellett a Trend Micro tervezi besorolási szolgáltatásainak kibővítését is az adathalászat, az eltérítéses adatlopás és más hálózati vonatkozású fenyegetések elleni védelemhez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd