Connect with us

technokrata

Megjelent a NOD32 antivírus 64 bites verziója

Dotkom

Megjelent a NOD32 antivírus 64 bites verziója

Az antivírus szoftverek közül mindeddig csak igen kevés támogatja a Windows XP és a Windows Server 2003 64 bites kiadásait, annak ellenére, hogy a 64 bites platform egyre népszerűbbé válik. A nemzetközi Eset Software most bejelentette, hogy elkészült a NOD32 vírusirtó 64 bites verziója, mely a 32 bites verzióhoz hasonlóan komplett valósidejű védelmet tartalmaz a vírusok és a kémprogramok minden fajtája ellen.

A 64 bites rendszerek tekintetében napjainkban még mindig biztonsági rést jelent, hogy több vezető antivírus gyártó sem készítette el termékeinek a technológiát támogató verzióját. Ennek oka, hogy a Windows x64-es rendszerei kiemelkedő teljesítményű, de nagy memóriaigénnyel rendelkező alkalmazások futtatására képesek. Így – eltérően a legtöbb 32 bites alkalmazástól – a kernel szintű hozzáférést igénylő biztonsági programokat a gyártóknak újra kell írniuk, hogy képesek legyenek futni az x64-es rendszereken. A 32 bites környezetben vezetőnek számító antivírus gyártók mindeddig nem tették meg ezt, és vagy egyáltalán nem készítették el termékeik 64 bites verzióját, vagy csak a szerverek szintjén kínálnak védelmet.

„A 64 bites technológia évek óta készen áll, és egyre inkább teret hódít, hiszen igen sok adatbáziskezelési és ügyviteli alkalmazás igényli már ezt a teljesítményt. Az elmúlt időszakban több, a technológia előnyeit kihasználó szerver oldali alkalmazás született meg, azonban a kiegészítő alkalmazások – például a víruskeresők – hiánya ma is sok esetben jelenti akadályát a munkaállomások áttérítésének.”– mondta Fóti Marcell informatikai szakértő, a Microsoft Gold Certified Partner NetAcademia Oktatóközpont ügyvezető igazgatója. „A mi 64 bites rendszerünkön – kényszerből – futtattunk ugyan egy-két 32 bites alkalmazást, de tapasztalatból mondhatom, hogy ezen a területen már édeskevés a bináris kompatibilitás. A technológia kihasználásához olyan alkalmazások kellenek, melyek nem fogják vissza a többi 64 bites alkalmazást. Tehát 64 bitesnek kell lennie a víruskeresőnek, a spamfilternek és a többi olyan szoftvernek, ami nélkül ma lehetetlen a munkaállomások biztonságos üzemeltetése.” – tette hozzá a szakember.

A NOD32 for 64-bit a NOD32 vírusirtó 64 bites kiadása, mely tartalmazza a 32 bites verzióból megismert ThreatSense technológiát. A ThreatSense előnye, hogy a kiemelkedő heurisztikus analizáló képességeknek köszönhetően a NOD32 még az előzőleg ismeretlen kórokozókat is azonnal felismeri. A felhasználók így nem szorulnak arra, hogy a kémprogramok (spyware) és a kéretlen reklámokat megjelenítő programok (adware) ellen kiegészítő biztonsági alkalmazásokat installáljanak, ráadásul a felhasználóknak és a rendszergazdáknak nem kell a rendszerek lassulásával sem számolniuk, mivel az ily módon integrált védelmet kínáló NOD32 kevesebb, mint 20 MB memóriát használ fel.

„A kártékony kódok írói állandóan keresik a megtámadható biztonsági réseket, és a legtöbb antivírus gyártó még nem rendelkezik a kártékony kódok ellen összetett védelmet kínáló 64 bites megoldással. Ez megakadályozza a piacot, hogy kihasználja a 64 bites technológia előnyeit.” – nyilatkozta Andrew Lee, az Eset Software technológiai igazgatója, aki szerint a NOD32 for 64-bit megjelenése lehetővég teszi, hogy az Eset felhasználói akkor is biztonságban legyenek, ha átállnak a 64 bites architektúrára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd